Nadal - Berdych tenis uživo Cincinnati

ATP Cincinnati polufinale live: Drugi polufinalni meč Mastersa u Cincinnatiju odigrati će najbolji Španki i najbolji Češki teniser, Rafael Nadal i Tomas Berdych. Ovaj meč na programu je od 20:30 časova a možete ga u direktnom prenosu pogledati ovdje.

 Tomaš Berdych za plasnom u pulufinale bio je bolji od aktuelnog wimbledonskog šampiona Andy Murraya sa 6:3, 6:4. Čeh je spasio sve četiri break lopte koje je imao Murray te je izjednačio omjer u međusobnim susretima (5-5).

"Imao sam tri sjajna meča do sada. Bio sam dobar u gotovo svim segmentima igre. Sada je važno da izdržim koliko god mogu", zadovoljan je bio Berdych, koji je po prvi put u karijeri u jednoj sezoni stigao do četiri polufinala na turnirima iz serije Masters 1000.

Dok je Nadal polufinale osigurao u najiščekivanijem dvoboju ,u  teniskom "El Clasicu".  Rafa je bio bolji od Rogera Federera. U meču sa samo tri oduzeta servisa pobjedu je odnio Španjolac 5:7, 6:4, 6:3 te je time nastavio svoj niz neporaženosti na tvrdoj podlozi ove sezone (13-0).

"Krećem se sve bolje. Vraćao sam mnogo lopti na reternu i kontrolirao sam loptu forhendima s osnovne linije, a to je bilo nešto čega nije bilo u prvih set i pol. Meč je bio neizvjestan. Igrao sam dobro u važnim trenucima", izjavio je Nadal, koji je u odlučujućem setu realizirao tek petu meč loptu.

Na petoj je pogodio forhend, činilo se na crtu, no usporene snimke (pokazane samo na televizijskim ekranima) pokazale su da je lopta bila u minimalnom autu. To se doznalo, međutim, tek nakon završetka meča, a Federer nije tražio računalnu provjeru.

Nadal protiv Berdycha u međusobnim susretima vodi 14-3. U posljednjih 13 susreta Čeh je osvojio samo dva seta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.