Finale Nadal - Raonić tenis uživo Montreal

Finale Rogers Cup 2013 live:  Finale Mastera u Montrealu igrat će domaći tenisač Miloš Raonić i Španac Rafael Nadal. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje večeras od 21:00 h.
Za plasman u finale Raonić je u tri seta bio bolji od sunarodnjaka Pospisila, dok je Nadal također u tri seta eliminirao branitelja naslova N. Đokovića.
M. Raonić je 13. igrač na ATP ljestvici i ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri, a jednu iz ove sezone sa turnira u San Joseu gdje je u finalu bio bolji od T. Haasa. Ove sezone nastupio je u Brisbaneu gdje je poražen u drugom kolu od Dimitrova, a na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je sa 3:0 zaustavljen od Federera. Dosta dobar rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje izborio plasman u četvrto kolo u kojem je sa 2:1 izgubio od Tsonge. Na Mastersu u Monte Carlu zaustavljen je u drugom kolu od Nieminena, a još jedan dobar nastup zabilježio je u Berceloni gdje je izgubio meč polufinala od Nadala. Nakon toga usljedila su dva loša rezultata na Mastersima u Madridu i Rimu gdje je u drugom, odnosno prvom kolu, eliminiran od Verdasca i Kohlschreibera. Ništa uspješniji nije bio ni na Wimbledonu gdje je pomalo neočekivano izgubio meč drugog kola od Sijslinga, a stepenicu bolji bio je u Washingtonu, gdje je izborio nastup u trećem kolu u kojem je zaustavljen od Matoševića.
R. Nadal zauzima 4. poziciju na ATP ljestvici i ima 57 osvojena naslova u karijeri, od čega sedam u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom, dok je do četvrtog naslova došao na turniru u Barceloni pobijedivši u finalu Almagra. Posljednja dva trofeja osvojio je na skoro završenim Mastersima u Madridu i Rimu, a najveći rezultat ove sezone svakako je još jedna titula sa Roland Garrosa. Najlošiji rezultat ove sezone ostvario je na Wimbledonu gdje u prvom kolu poražen od Darcisa.
Međusobni skor ova dva tenisača je 3:0 u korist Nadala. Dva meča odigrali su Tokyu i to 2010. i 2011. godine, a Nadal je bio bolji sa (6:4 6:4) i (7:5 6:3). Treći susret imali su ove sezone u polufinalu turnira u Barceloni, gdje je Nadal bio bolji sa uvjerljivih (6:4 6:0). Iako ima negativan omjer protiv Nadala, smatramo da mladi Kanađanin ima potreban kvalitet da ovo finale učini neizvjesnijim. Raonić je poznat po jakom i preciznom servisu koji bi mogao stvoriti dosta problema Nadalu, a bitan faktor biti će i psihološka pripremljenost domaćeg tenisača koji pred domaćom publikom igra finale velikog turnira.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.