Montreal Nadalu 25. masters u karijeri

Rogers Cuo 2013: Milos Raonic nije uspio na listu ovotjednih uspjeha uvrstiti i pobjedu nad Rafaelom Nadalom u finalu Masters 1000 turnira u Montrealu. Uvjerljivom igrom, Španjolac je za 68 minuta nadigrao Kanađanina rezultatom 6:2, 6:2.

Ulazak u Top 10, prvo finale turnira iz Masters 1000 serije i prvi kanadski finalist Rogers Cupa od 1958. i Roberta Bédarda, sve je to Milos Raonic "obavio" proteklog tjedna na turniru u Montrealu. Ipak, seriju uspjeha nije nastavio u nedjeljnom finalu, gdje se susreo s prejakim protivnikom.

Za nešto više od sata, španjolski je broj četiri na svijetu srušio nade najperspektivnijem kanadskom igraču, pobijedivši ga rezultatom 6:2, 6:2. U prvom je setu Nadal napravio dvostruki break, za 2:1 i 4:1 te tako isklesao put do bitnog vodstva od 1-0 u setovima.

Rafa nastavlja s pritiskom i na startu drugog seta pa odmah dolazi do 2:0. Prvu prijetnju imao je Raonic kod rezultata 2:1, kada je izborio tri break prilike nakon Nadalovog prvog izgubljenog poena na drugom servisu u cijelom meču. Međutim, Španjolac izvlači i to, četiri puta zaredom osvojivši poen.
U nastavku je Nadal još jednom slomio servis protivniku (5:2) te bez krivog koraka odservirao za svoj 25. turnir Masters serije i 58. ukupno.
Treći je ovo Rogers Cup za Rafaela Nadala, a prethodna dva osvojio je 2005. u Montrealu i 2008. u Torontu. Odličnim statističkim podacima Nadala nema kraja pa je tako upisao čak 48 pobjeda ove sezone, uz samo tri poraza. Osvojio je Roland Garros, četiri turnira iz Masters 1000 serije te još tri niže kategorije (Sao Paulo, Acapulco i Barcelona). Od ponedjeljka će preskočiti Davida Ferrera i zauzeti treće mjesto u svjetskom poretku.
U finalnom je susretu protiv Raonica zabilježio 78% osvojenih poena na prvom i 91% na drugom servisu, četiri as servisa i stopostotan učinak kod break lopti (4/4). S druge strane, kanadski tenisač pod paskom Ivana Ljubičića, upisao je 60% na prvom i 43% poena na drugom servisu, bez ijedne iskorištene break prilike u meču (0/3).
Masters 1000 Montreal, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Milos Raonic (Kanada, 11) 6:2, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.