Đoković - Nadal tenis uživo polufinale Montreal

Rogers Cup 2013 live: U drugom polufinalu Montreala gledat ćemo duel prvog i četvrtog igrača svijeta, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati OVDJE u subotu na nedalju od 02:00 časa.
Za plasman u polufinale Đoković je nadigrao Gasqueta prepustivši mu svega tri gema, a ni Nadal nije imao mnogo teži posao da u dva seta savlada Matoševića.
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 37 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turniru u Dubaiu, te Mastersu u Monte Carlu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a „dobiven“ meč četvrtfinala Mastersa u Rimu protiv Berdycha uspio je pretvoriti u poraz. U dramatičnom i maratonskom polufinalufinalu Roland Garrosa izgubio je meč protiv Nadala, a na Wimbledoni je stigao do finala u kojem je bolji bio Murray.
R. Nadal zauzima 4. poziciju na ATP ljestvici i ima 57 osvojena naslova u karijeri, od čega sedam u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom, dok je do četvrtog naslova došao na turniru u Barceloni pobijedivši u finalu Almagra. Posljednja dva trofeja osvojio je na skoro završenim Mastersima u Madridu i Rimu, a najveći rezultat ove sezone svakako je još jedna titula sa Roland Garrosa. Najlošiji rezultat ove sezone ostvario je na Wimbledonu gdje u prvom kolu poražen od Darcisa. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.
Nole i Rafa su do sada odigrali 35 meča, a međusobni omjer pobjeda je 20:15 u korist Španca. Ove sezone susreli su se u finalu Monte Carla gdje je Đoković prekinuo višegodišnju dominiraju Nadala rezultatom (6:2 7:6), a Rafa se revanširao u polufinalu Roland Garrosa rezultatom (6:4 3:6 6:1 6:7 9:7). Od ukupno 16 mečeva koje su igrali na tvrdoj podlozi, čak 11 puta je slavio Đoković, dok su Nadalu pripala samo četiri meča. Koliko god je Nadal bio dominantan na šljaci toliko je Đoković na tvrdim podlogama

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.