Đoković u polufinalu mastersa u Rimu

Svejtski broj dva Novak Đoković pobjdeom nad Soderlingom osigurao je plasman u polufinale mastersa u Rimu. Đoković je u dva seta bio bolji od Soderlinga sa 6-3, 6-0. Đoković je lako izaso na kraj sa Soderlingom. 

Robin Sodrling zaprijetio je Đokoviću samo u prvom gemu prvog seta kada je napravio brejk, ali ovaj šokantan početak meča sa Robinom Soderlingom nije slomio moral Novaku Đokoviću. Brejk Šveđanina bez izgubljenog poena u uvodnom gemu slutio je neuspjeh Đokovića na petak 13-ti, ali je Novak u nastavku meča potvrdio klasu i slavio sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0. Najbolji teniser planete u ovom trenutku upisao je i 35. pobedu u nizu, a u polufinalu Mastersa u Rimu igraće u subotu protiv Endija Mareja (20:00). 

Nije, dakle, Novak započep četvrtfinalni meč sa Soderlingom kako je očekivao, ali je već u drugom gemu ispravio početni kiks. Ključni detalj prvog seta bio je dobijeni Đokovićev sedmi gem, koji je trajao gotovo 10 minuta.  Pošto je poveo sa 4:3, spasivši tri brejk lopte, drugi igrač sa ATP liste iskoristio je treću šansu na servis rivala u osmom gemu i pveo sa 5:3.

Sve ostalo bilo je rutina. Dobijeni prvi set, zatim i „čišćenje" u drugom setu, koji je Novak dobio bez izgubljenog gema. Scenario slična kao u meču treće kola sa Stanislasom Vavrinkom. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.