Roland Garros : Federer lako u treće kolo

Samo sat i 25 minuta bilo je potrebno Federeru da savlada Francuza  Maxime Teixeira sa 3:6, 0:6, 2:6 .

Maxime Teixeira je svoje učinio u prvom kolu protiv Vincenta Millota, 22-godišnjak s pozivnicom organizatora pobijedio je svoj prvi meč na Roland Garrosu u karijeri, pobijedio je i prvi put u životu meč u pet setova i doživio da na teren stadiona Suzanne Lenglen istrči protiv možda i najboljeg svih vremena Rogera Federera. Držao se do 3:3 u prvom setu, ali jednom kad je 16-erostruki Grand Slam pobjednik ubacio u višu Francuz je uzeo još samo dva gema.

Misiju Maximea Teixeire protiv Rogera Federera nemogućom je činio "mali milijun" statističkih podataka. Evo pet koji upadaju o oko:
1. 22-godišnjak je debitant na Roland Garrosu i svoje je učinio samim time što je u prvom kolu pobijedio Vincenta Millota. Da stvar bude slađa gubio je 1:2 u setovima, prvi put u karijeri igrao meč u pet i nakon gotovo četiri sata slavio 6:2, 5:7, 6:7, 4:6, 6:1. Federeru je ovo 16. nastup na Roland Garrosu uzastopce i 46. zaredom na Grand Slamovima uopće čime je izbio na treće mjesto u Open-eri po duljini neprekinutog niza nastupa na Australian Openu, Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu. Posljednji debitant koji je u Parizu otišao do kraja izvjesni je – prvi igrač svijeta i peterostruki pobjednik Roland Garrosa Rafael Nadal.
2. Meč protiv Federera Teixeiri je drugi na Grand Slamovima u karijeri. Meč protiv Teixeire Federeru je 246. (izgubio ih je 31).
3. Teixeira je 181., Federer treći tenisač svijeta. Francuzu je 181. mjesto najbolji renking karijere, Federer je rekordnih 237 tjedana uzastopce bio prvi igrač svijeta.
4. Teixeira je nakon četiri godine provedene na ITF Futuresima i osvojena četiri naslova u ožujku uzeo prvu titulu na turnirima više ranga - ATP Challenger u Saint Brieucu (Paire) i još je jednom dogurao do finala (u Marrakeshu ga je zaustavio Machado). Federer je osvojio 67 titula među ostalima četiri Australian Opena, jedan Roland Garros, šest Wimbledona i pet US Opena, a od 2001. i trijumfa u Milanu (Boutter) osvojio je najmanje jedan naslov godišnje (u 2011. je protiv Davidenka u finalu osvojio Dohu).
5. 36.634 dolara svota je koju je Teixeira skupio ukupno, u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Federer je zaradio 62.497.310 dolara, nitko u povijesti nije zaradio više.
Federer je samo jednom u karijeri na Grand Slam turnirima izgubio od igrača rangiranog izvan Top 100: tada 17-godišnji Mario Ančić u prvom ga je kolu 2002. pobijedio 6:3, 7:6, 6:3 čime je sve do finala Wimbledona 2008. godine bio jedini koji je Švicarca pobijedio u All England Clubu i na travnatoj podlozi uopće, a u to je doba zauzimao 154. mjesto.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.