Wta turnir u Rimu: Pobjeda Jelene Janković

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Wta turnira u Rimu. Jankovićeva je u trećem kolu posle puno problema savladala Španjolku Anabel Medinu Gariges sa 2:1, 6:4, 2:6, 6:2, posle dva sata i 45 minuta igre.
Protivnica Jankovićeve u borbi za polufinale biće bolja iz duela Janina Vikmajer - Karolina Voznijacki. 
Jankovićeva je, za razliku od meča sa Šafarovom, loše počela duel protiv Medine Gariges. Već u prvom gemu pretrpela je brejk, a umalo joj se to nije dogodilo i u trećem gemu, Imala je Španjolka još dvije brejk lopte za vodstvo od 3:0, ali nije ih iskoristila. 

Uspela je Jankovićeva u narednom gemu da vrati brejk i izjednači, ali je već sledeći izgubila. U pauzi između petog i šestog gema srpska teniserka zatražila je medicinski tajm-aut zbog bolova u leđima. 

Posle nekoliko minuta pauze, teniserke su nastavile meč. Medina Gariges je potvrdila brejk, ali JJ se brzo konsolidovala, dobila je sledeća četiri gema i tako rešila prvi set u svoju korist velikim preokretom. 

Seriju dobijenih gemova Jankovićeva je produžila i na drugi set. Napravila je brejk omdah na startu, ali je onda neshvatljivo pala. Imala je srpska teniserka očgledno problema sa povredom leđa, ali je početkom drugog seta propustila priliku da 'dotuče' protivnicu. Španjolka je uzvratila, dobila je šest od narednih sedm gamova i izjednačila na 1:1 u setovima. 

Međutim Jelena je treći set počela sjajno, dobila je prva dva gema i tako odmah na startu stekla ključnu prednost. Duel je definitvno odlučen u šestom gemu kada je Jankovićeva napravila još jedan brejk, povela sa 4:2, a zatim je dobivši još dva vezana gema privela meč kraju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.