Roland Garros: Federer i Đoković u polufinalu

Roger Federer nastavio je s pobjedama na  Roland Garrosu bez izgubljenog seta. U četvrtfinalu je pobijedio Francuza Gaëla Monfilsa 6-4, 6-3, 7-6(3).

Federer je Monfilsa svladao šesti put u sedmom okršaju. Jedinu pobjedu je 24-godišnji Francuz, deveti teniser svijeta, ostvario prošle godine, također u Parizu, ali na dvoranskom turniru u Bercyju. Ovo je, inače, Federeru i Monfilsu bio već treći sraz u Roland Garrosu. I oba prethodna dobio je Švicarac, 2008. u polufinalu i 2009. godine u četvrtfinalu. Federer je te godine i osvojio svoj jedini naslov pobjednika na French Openu.

U ovome meču Monfils nije imao šanse, iako je prvi došao do breaka i poveo s 3-1 u prvom setu. Federer se brzo vratio breakom u šestom gemu, a s još jednim u desetom osigurao je prvi set. Švicarski as je odigrao vrlo dobro i Monfilsu nije pružao puno šansi. Doduše, Franzuc je i u preostala dva seta uspijevao po jednom oduzimati servis Federeru, ali oba puta kada je Švicarac već imao prednost. Federer je zabio 41 izravni poen i napravio 42 neforsirane pogreške, dok je Monfilsova statistika u tom važnom statističkom elementu bila prilično loša, 24 winnera i 53 neforsirane pogreške.

Federer će u polufinalu igrati protiv Srbijanca Novaka Đokovića, neporaženog tenisera u 2011. godini koji je četvrtfinale prošao bez borbe nakon odustajanja povrijeđenog Talijana Fabija Fogninija.

Federer ima 13-9 protiv Đokovića u karijeri, ali je od njega izgubio sva t
ri ovogodišnja meča na tvrdoj podlozi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.