WTA Doha: Rezultati prvog kola

Prvi dan WTA Dohe neće ostati u dobrom sjećanju Ruskinji Pavljučenkovoj koja je od Ksenije Pervak poražena rezultatom 1:6, 6:2, 6:3. Pervak je tako osigurala nastup u drugom kolu protiv pobjednice susreta Razzano - Jabeur. To je bio jedini susret u danu koji je okončan u tri seta.

Od nositeljica koje su u ponedjeljak izišle na teren, uzdignutih ruku su iz dvoboja izišle Kineskinja Peng Shuai, Srpkinja Ana Ivanović te Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Shuai je iz turnira izbacila pozvanu tenisačicu iz Omana, Fatmu Al Nabhani, rezultatom 6:0, 7:5. Kuznjecova je imala nešto teži zadatak, eliminirati Španjolku Martínez Sánchez, no uspješno je to obavila u dva seta (7:5, 6:3).

Ana Ivanović je prošla dalje, ali predajom Španjolke Suárez Navarro pri rezultatu 6:1, 4:1 zbog ozljede bedra. Ivanović će za protivnicu u drugom kolu imati bolju iz dvoboja Martić i Cetkovske.

Ostale, nepostavljene tenisačice koje su svladale početnu prepreku su Monica Niculescu, Shahar Peer, Christina McHale, Mona Barthel te Tsvetana Pironkova. Najlakši je posao imala Izraelka Peer koja je preko svoje protivnice Nadie Lalami prešla biciklom (6:0, 6:0). Jedan gem ispustila je Niculescu protiv Vesnine, a ostanak u turniru Barthel je morala izboriti u dva tie-breaka.

Kvalifikantice koje su slavile u prvom kolu su Ukrajinka Katerina Bondarenko, Britanka Anne Keothavong te Amerikanka Varvara Lepčenko.

WTA Doha, prvo kolo:
Ksenia Pervak (Kazahstan) - Anastasia Pavljučenkova (Rusija, 10) 1:6, 6:2, 6:3,
Peng Shuai (Kina, 12) - Fatma Al Nabhani (Oman, WC) 6:0, 7:5,
Ana Ivanović (Srbija, 13) - Carla Suárez Navarro (Španjolska) 6:1, 4:1, predaja,
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 14) - María José Martínez Sánchez (Španjolska) 7:5, 6:3,
Monica Niculescu (Rumunjska) - Elena Vesnina (Rusija) 6:1, 6:0,
Shahar Peer (Izrael) - Nadia Lalami (Maroko, WC) 6:0, 6:0,
Christina McHale (SAD) - Chanelle Scheepers (Južnoafrička Republika) 6:4, 6:3,
Mona Barthel (Njemačka) - Caroline Garcia (Francuska, Q) 7:6(6), 7:6(4),
Tsvetana Pironkova (Bugarska) - Polona Hercog (Slovenija) 6:0, 6:4,
Kateryna Bondarenko (Ukrajina, Q) - Vera Duševina (Rusija, Q) 7:5, 6:2,
Anne Keothavong (Velika Britanija, Q) - Tamira Paszek (Austrija) 7:6(4), 7:6(5),
Varvara Lepčenko (SAD, Q) - Aleksandra Wozniak (Kanada, Q) 6:3, 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.