Davis Cup: Hrvatska u četvrtfinalu

Hrvatska je ponovno u četvrtfinalu Davis Cupa. Ivo Karlović pobijedio je Soedu u odlučujućem, petom meču okršaja s Japancima rezultatom 7:6, 6:1, 6:4 i poveo reprezentaciju do novog uspjeha.

Poprilično izjednačen prvi set u svim segmentima igre doveo je Soedu i Karlovića do trinaeste igre, u kojoj je Div sa Šalate ispustio svoju čaroliju i slavio sa 7-4. Do tie-breaka vodila se velika bitka servisa, iz koje se nije izrodila niti jedna break šansa. Najbliže je došao Karlović pri rezultatu 5:5 (40:40), no prva se dionica ipak riješila u njegovom specijaliziranom dijelu meča.

Na šansu za break čekalo se još do 2:1 u drugom setu, kada Ivo osigurava tri nevezane break lopte od kojih iskorištava treću i odvaja se na 3:1. Potvrdio je oduzeti servis te ubrzo povisio na 5:1, uz malu pomoć Japanca čiji forhend završava u mreži.

Kada Karlović oduzme servis na startu trećeg seta, još pri vodstvu 2-0 u setovima, teško je očekivati da će tu prednost ispustiti. Rano je poveo s 2:0, a Go Soeda mogao je samo gledati kako mu meč klizi iz ruku. Imao je Hrvat priliku za još uvjerljiviju pobjedu, no domaći se igrač vratio iz 0:30 pri 5:3 i upisao još jedan, utješni gem.

Karlović je u svom stilu zaključio meč, upisavši tri asa u tri posljednja poena u susretu. Meč je trajao jedan sat i 48 minuta, a hrvatski je tenisač i statistički bio bolji. Upisao je 17 as servisa, 11 servis winnera, 89% osvojenih poena na prvom te 75% na drugom servisu, sveukupno 92 poena u meču (prema Soedinih 66).

Ukupan rezultat nakon trećeg dana je 3:2, Hrvatska ponajviše zahvaljujući Ivi Karloviću putuje u Argentinu gdje je čeka težak dvoboj za polufinale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.