Davis Cup: Srbija u četvrtfinalu

Janko Tipsarević savladao je Šveđanina Ridersteda u četvrtom meču duela prvog kola svetske grupe sa 3:0, po setovima 6:2, 7;6(5) i 7:5 posle 137 minuta igre.
Naš tim će u četvrtfinalu gostovati Češkoj, koja je lako elimisala Italiju.

Posle dva dana, naš tim je vodio sa 2:1, zahvaljujući trijumfima u singlu, koje su otvarili Tipsarević nad Filipom Prpićem, odnosno Viktor Troicki nad Riderstedom.Šveđani su smanjili u dublu, u kojem su Brundstrom i Lindsted slavili sa 3:2 u setovima protiv Zimonjića i Tipsarevića.

Posle Tipsarevića i Ridersteda na teren bi trebalo da izađu Lajović i Prpić.

Promene rezultata u duelu Tipsarevića i Ridersteda možete da pratite na našem sajtu.

Na samom početku meča Ridersted je bio siguran na svom servisu, a potom je uspeo da pripreti Tipsareviću, ali je srpski teniser uzvratio za 1:1. U naredna dva gema nije bilo brejkova, dok je Tipsarević u petom gemu iskoristio tek četvrtu priliku da mu oduzme servis i poveo je sa 3:2. Srpski teniser od tada nije stao, pošto je uz dva sigurna servis gema i još jedan brejk osvojio prvi set sa 6:2.

U prva tri gema obojica su osvajali svoje servise, pa je Šveđanin poveo sa 2:1. Ridersted je imao dve prilike da Tipsareviću oduzme servis, ali se naš teniser odlično branio i posle osam gemova nije bilo "brejka", 4:4. Ridersted je odmah uzeo svoj servis, a zatim imao i "brejk" loptu, ali Tipsarević nije dozvolio da Šveđanin slavi u drugom setu.

Posle 12 odigranih gemova, nije bilo pobednika, pa se igraj "tej brejk". Šveđanin ga je otvorio servisom, a onda uspeo da napravi i "mini brejk" za 2:1. Ridersted je nastavio sa bobrim servisima, posle 82 odsto ubačenih prvih servisa u drugom setu, došao do 4:1. Međutim, Janko je dobio svoje, a zatim uzeo i protivniku dva servisa i preokrenuo na 5:4. Međutim, Ridersted vraća na 5:5 novim "mini brejkom". Tipsarević novi, 11. asom, dolazi do prve set lopte, koju koristi na servis protivnika i posle velike borbe dolazi do 2:0 u setovima.

I treći set počeo je tako što su obojica uzimali svoje servise, pa je posle pet gemova "Tipsa" vodio sa 3:2. Nije bilo promena ni do 5:4, a onda je naš teniser imao prvu priliku za pobedu na servis protivnika. Uzeo mu je prvi poen, ali je Šveđanin sjajno odgovorio forhend paralelom. Nije u tom gemu Tipsarević imao više prilika, pa je Ridersted izjednačio na 5:5. Janko je uzeo svoj servis gem i poveo sa 6:5 U 12. gemu na servis Rindersteda, Janko je došao do dve meč lopte. Prvu nije iskoristio, ali nije ni drugu. Posle velike borbe na mreži, Janko je došao do nove meč lopte, iskoristio je i poslao Srbiju u četvrtfinale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.