Roland Garos: Errani - Šarapova UŽIVO finale

Roland Garros 2012 finale Live: Finale Roland Garosa u ženkoj kategoriji između sare Errani i Marije Šarapove  pogledajte u direktbom prenosu ovdje od 12:00 časova. 

Pobjedu vrijednu finala Errani je izborila nad Stosur koja je napravila čak 48 neiznuđenih pogrešaka, dok je Sharapova uvjerljivom igrom nadigrala Kvitovu bez izgubljenog seta.

S. Errani se nalazi na 24. mjestu WTA ljestvice. Ima pet osvojenih titula od čega su tri iz ove sezone kada je slavila na turnirima u Acapulcu, Barceloni i Budapestu. Osim toga, nastupila je na turniru u Ausklandu gdje je stigla do četvrtfinala u kojem je poražena od Kuznetsove, kao i na Australian Openu gdje je bolja od nje bila Kvitova. Dobar rezultat Errani je ostvarila na turniru u Monterreyu gdje je poražena u polufinalu od Babos sa 2:1, a loš nastup imala je u Indian Wellsu gdje je izgubila meč prvog kola od King sa uvjerljivih 2:0. Dosta slabe nastupe imala je i na turnirima u Miamiu i Madridu gdje je takmičenje završila nakon drugog kola porazima od Stephens i Radwanske.

M. Sharapova je 2. igračica na WTA ljestvici. Ima 26 osvojenih titula od čega su dvije iz ove sezone kada je bila najbolja na turnirima u Stuttgartu i Rimu. Pored ova dva turnira igrala je finale Australian Opena na kojem je bolja od nje bila Azarenka, a nakon toga igrala je četvrtfinale turnira u Parisu u kojem je zaustavljena od Kerber sa 2:0. Još jedno finale, ali i još jedan poraz od Azarenke, donosi joj nastup u Indian Wellsu, a treće ovosezonsko finale izgubila je u Miamu od Radwanske rezultatom 2:0. Na plavoj šljaci u Madridu nije mogla bolje od četvrtfinala u kojem je eliminirana od Serene sa laganih 2:0 u setovima.

Ovo je prvi međusobni duel dvije tenisačice. Errani je već napravila ogroman rezultat samim plasmanom u finala, ali sigurno da će učiniti sve da ne ostane na tome. S druge strane, Sharapova ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima, a san o plasmanu u finale Roland Garrosa je konačno postao stvarnost koja joj, osim prilike za osvajanje Grand Slama, donosi prvu poziciju na WTA ljestvici. Gledajući statistiku oba polufinala, sve ukazuje na to da pobjeda Ruskinje ne bi smjela doći u pitanje. Ne umanjujući pobjedu Talijanke, činjenica je da je veliki broj poena osvojila zahvaljujući neuobičajenim pogreškama svoje protivnice kojih je bilo 48, a usporedbe radi, Sharapova je u meču protiv Kvitove imala svega 17 neiznuđenih pogrešaka. Još jedan zanimljiv podatak je i to da je u polufinalima drugi servis Sharapove u prosjeku za 25km/h bio brži od prvog servisa Errani. Talijanka je odigrala dosta dobrih mečeva ove sezone na šljaci, ali smatramo da će teško doći do iznenađenja i slavlja nad Sharapovom koja ima veliku priliku da upotpuni svoju riznicu trofeja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.