Wimbledon 2012: Analiza žrijeba tenisera iz Hrvatske

Wimbledon 2012:  U prom kolu  Wimbledona najbolji hrvatski tenisač i 16. nositelj Marin Čilić igrat će protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea, Ivu Karlovića očekuje Izraelac Dudi Sela, dok će Ivan Dodig otvoriti protiv Čeha Lukaša Rosola.

Pogled na suparnike u 1. kolu trećeg Grand Slama sezone otkriva solidan ždrijeb za hrvatske predstavnike, no već u drugoj rundi Karlović i Dodig ispred sebe će imati teško premostive prepreke.

Naime, Marin Čilić će prvi meč na travi londonskog All England Cluba odigrati protiv Nijemca Stebea s kojim se do sada nije susretao, a drugo kolo mu donosi pobjednika dvoboja između Japanca Tatsume Ita i Poljaka Lukasza Kubota. Eventualni plasman u 3. kolo najvjerojatnije osigurava sraz s Kanađaninom crnogorskih korjena Milosom Raonicem.

Ivo Karlović otvoriti će Wimbledon protiv Izraelca Dudija Sele kojeg je dobio u oba prethodna susreta. Nakon Australian Opena 2008. godine Karlović je lako dobio i ove godine na Zagreb Indoorsu 6-3, 6-2. I dok je "div sa šalate" favorit u prvom nastupu, drugo kolo mu donosi puno veći izazov. Ukoliko prema očekivanjima preskoči Rusa Nikolaja Davidenka, s Karlovićem će u dvoboj 4. nositelj i domaća uzdanica Andy Murray.
Preostali hrvatski predstavnik u muškom dijelu ždrijeba, Ivan Dodig, snage će u 1. kolu odmjeriti s Čehom Lukašom Rosolom s kojim ima negativnih 2-1 u međusobnim dvobojima. No, sva su tri susreta odigrana na Challengerima, a zadnji datira iz 2010. godine. Pobjednik tog dvoboja u drugoj rundi ide na 2. nositelja Španjolca Rafaela Nadala kojem u prvom meču na turniru ne bi previše problema trebao zadati Brazilac Thomaz Bellucci.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.