Wimbledon: Tipsarević - Nalbandian Uživo meč

Wimbledon 2012 Live Stream: Meč prvog kola na Wimbledonu između Janak Tipsarevića i Davida Nalbandiana pogledajte u direktnom prenosu ovdje od 14:00 časova.

D. Nalbandian zauzima 40. mjesto na listi najboljih tenisera. Ima 11 osvojenih titula u karijeri, a posljednju titulu osvojio je 2010. godine u Washingtonu kada je u finalu slavio pobjedu nad Baghdatisom rezultatom 2:0. Ove sezone nastupio je Australian Openu gdje je zaustavljen u drugom kolu od Isnera nakon pet odigranih setova, a nakon toga igrao je meč četvrtfinala na turniru u Sao Paolu gdje je poražen od Volandria sa 2:1 u setovima. Stepenicu više ostišao je na turniru u Buenos Airesu gdje je u polufinalu bolji od njega bio imenjak David Ferrer, a u Acapulcu ispao je već nakon prvog kola porazom od Giralda rezultatom 2:0. Solidan nastup zabilježio je na Mstersu u Indian Wellsu gdje je igubio meč četvrtfinala od Nadala rezultatom 2:1, dok je u miamiu izgubio u drugom kolu upravo od svog današnjeg protivnika sa 2:0 u setovima. Na turniru u Beogradu stigao je do polufinala u kojem je bolji od njega bio Seppi sa 2:1, a madridska plava šljaka donijela mu je poraz u prvom kolu od Raonića. Nešto uspješniji bio je u Rimu gdje je poražen u drugom kolu od murraya rezultatom 2:1, a iznenađujući poraz doživio je u prvom kolu roland Garrosa od Ungora sa 3:1 u setovima. Dobru igru na turniru u Queen“s Clubu upropastio je nesportskim ponašanjem u finalu zbog čega je diskvalifikovan.

J. Tipsarević se nalazi na 8. mjestu ATP ljestvice. Ima osvojene dvije titule u karijeri i to na turniru u Moscowi gdje je bio bolji od Troickog i u Kuala Lumpuru gdje je u finalnom meču pobijedio Cipranina Baghdatisa sa 2:0. Ove godine nastupio je na turniru u Chennaiu gdje u finalnom meču izgubio od Raonića rezultatom 2:1, na Australian Openu stigao je do trećeg kola u kojem bolji od njega bio Gasquet, dok je na turniru u Dubaiu izgubio meč četvrtfinala od Đokovića. Na Mastersima u Indina Wellsu i Miamiu bolji od njega bili su Nalbandian i Murray sa po 2:1, a istim rezultatom poražen je od Simona na turniru u Monte Carlu. Turnir u Barceloni završio je u četvrtfinalu porazom od Nadala sa 2:0, dok je u Madridu igrao meč polufinala protiv Federera. U Rimu je eliminiran već u drugom kolu od Wawrinke rezultatom 2:0, a na Roland Garrosu stigao je do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od tada sjajnog Almagra rezultatom 3:0. Turnir u Queen“s Clubu završio je porazom u trećem kolu od Yen-Hsuna rezultatom 2:1.

Ova dva tenisača su do sada odigrali tri međusobna meča u kojima je Argentinac zabilježio dvije pobjede, a jedan meč pripao je srpskom tenisaču. Prvi meč igrali su 2007. godine na Australian Openu gdje je kao pobjednik izašao Nalbandian, a ove sezone odigrali su dva meča u kojima su oba tenisača upisala po jednu pobjedu. Nalbandian je bio bolji na turniru u Indian Wellsu rezultatom 6:3 3:6 6:3, dok se Tipsarević za poraz revanširao u Miamiu rezultatom 7:5 6:3. Ovo je meč u kojem oba tenisača imaju realne izglede za prolaz u drugu rundu takmičenja. Iza Nalbandiana je jako dobro odigran turnir u Queen“s Clubu, ali osim Tipsarevića protiv sebe bi mogao imati i publiku zbog nesportskog ponašanja u nedavnom finalu, što bi Tipsareviću trebalo pomoći da izbori nastup u drugom kolu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.