Roland Garos: Nadal - Djoković UŽIVO finale

Roland Garros 2012 finala live: Finale Rolanld Garros između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića pogledajte u direktnom prenosu ovdje od 12:00 časova.
Plasman u finale Nadal je izborio više nego laganom pobjedom protiv zemljaka Ferrera, koji nije opravdao svoj nadimak „Pit Bull“, dok je Đoković do svog prvog finala Roland Garrosa došao pobjedom nad indisponiranim Federerom koji je imao čak 46 neforsiranih pogrešaka i dva breaka prednosti u drugom setu.
R. Nadal ima 49 osvojenih naslova u karijeri. Prošle godine osvojio je tri titule i to u Monte Carlu i Barceloni i Roland Garrosu. Ove godine nastupio je na Australain Openu i izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U polufinalu turnira u Indian Wellsu zaustavljen je od svog velikog rivala Federera sa uvjerljivih 2:0 u setovima, dok je u Miamiu predao meč polufinala Murrayu. Nakon toga osvojio je dva turnira za redom i to u Monte Carlu i Barceloni pobijedivši Đokovića i Ferrera, a na turniru u Madridu izgubio je meč trećeg kola od Verdasca. Na posljednjem Mastersu u Rimu bio je Bolji od Đokovića rezultatom 2:0.
Đoković ima 30 titula u karijeri, a pobjednik je ovogodišnja dva turnira i to Australian Opena i Mastersa u Miamiu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1 i u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi meč finala od Nadala sa 2:0 u setovima. Prošle godine je osvojio deset turnira i to Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Beograd, Madrid, Romu, Wimbledon, Montreal i US Open.
Nole i Rafa su do sada odigrali 32 meča, a međusobni omjer pobjeda je 18:14 u korist Španca. Ove godine su igrali finale Australian Opena u kojem je nakon pet setova do pobjede došao srpski tenisač, te finale u Monte Carlu u kojem je bolji bio Španac 6:3 6:1 i finale turnira u Rimu u kojem je također bolji bio Nadal 7:5 6:3. Prošle sezone su odigrali ukupno šest mečeva koji su pripali Noletu, uključujući i dva na zemljanoj podlozi, u Madridu 7:5 6:4 i Romi 6:4 6:4. Od ukupno 13 mečeva koje su igrali na „zemlji“, čak 11 puta je slavio Nadal, dok su Đokoviću pripala samo dva meča iz prethodne sezone. Svako finale je meč za sebe u kojem pobjednika odluči mnogo faktora. Po mišljenju mnogih stručnjaka Nadal je veliki favorit da još jednom podigne trofej Roland Garrosa, turnira na kojem je doživio samo dva poraza u karijeri. S druge strane, Đokoviću je ovo prvo finale Roland Garrosa i velika prilika da osvoji četvrti Grand Slam u nizu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.