Wimbledon: Raonić - Giraldo Uzivo meč

Wimbledon 2012 live stream: Meč prvog kola Wimbledona između Kanađanina Miloša Raonića i Kolumbijca Santiaga Giralda možete u direktnom prenosu pogledati ovdje od 13:00 časova.Ovo će biti njihov drugi međusobni meč, a prvi susret imali su u okviru Davis Cupa prije dvije godine.

M. Raonić je 22. igrač na ATP ljestvici. Ima osvojene tri titule u dosadašnjoj karijeri. Prvu titulu osvojio je prošle sezone na turniru u San Joseu, a ove godine je tu tiulu odbranio pobjedivši u finalu Istomina rezultatom 2:0. Terći naslov u kijeri donio mu je turnir u Chenaiu, gdje je slavio u finalu protiv srpskog tenisera Tipsarevića sa 2:1 u setovima. Da se nalazi u jako dobroj formi Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0. Na Australian Openu zaustavljen je u trećem kolu turnira od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon toga igrao je treće kolo Indian Wellsa u kojem je izgubio od Federera sa 2:1, a odličan nastup zabilježio je u Barceloni gdje je zaustavljen u polufinalu od Ferrera 2:0. Nešto lošije plasmane imao je na posljednja dva turnira u Madridu i Rimu gdje je zaustavljen u drugom, odnosno prvom kolu, od Federera 2:1 i F. Mayera 2:0. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1.

S. Giraldo je trenutno 45. igrač svijeta. Nema osvojenih titula u karijeri, a prošle sezone je bio finalista turnira u Santiagu u kojem je poražen od T. Robreda. Sezonu je počeo nastupom u Brisbaneu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Simona rezultatom 2:0, a u drugom kolu Aucklanda bolji od njega bio Almagro također sa 2:0. Na Australian Openu eliminiran je od Đokovića u drugom kolu rezultatom 3:0, na turniru u Acapulcu izborio je nastup u polufinalu u kojem je eliminiran od Ferrera. Mastersi u Indian Wellsu i Miamiu donijeli su poraze od Almagra u trećem, te Nadala u drugom kolu turnira, a treći ovosezonski poraz od Almagra doživio je u prvom kolu turnira u Madridu rezultatom 2:1. Ništa uspješniji nije bio ni u Rimu gdje je zaustavljen od Tomića već u prvoj rundi takmičenja, a nešto bolji nastup imao je na Roland Garrosu gdje je zaustavljen od Murraya u trećem kolu turnira. Pred Wimbledon nastupio je na turniru u Hertogenboschu gdje je izgubio od G. Mullera u prvom kolu.

Kao što smo spomenuli, ova dva tenisača su odigrali jedan međusobni meč 2010. godine u okviru Davis Cupa, a pobjedu je slavio Giraldo rezultatom 7:6 4:6 6:4 6:4. Bez obzira na ovaj poraz protiv Giralda smatramo da je Raonić favorit za plasman u narednu rundu takmičenja, a bitno je naglasiti da se taj poraz desio godinu dana prije nego što je mladi Kanađanin napravio proboj ka vrhu ATP ljestvice. Još jedan vrlo bitan aspekt koji bi trebao ići na ruku Raonića je brz i precizan servis koji bi na travnatoj podlozi mnogo više trebao doći do izražaja nego na šljaci.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.