Wimbledon 2012: Analiza žrijeba tenisera iz Srbije

Wimbledon 2012: Novak Đoković odbranu tofeja na Vimbldonu počeće u ponedeljak duelom protiv Španca Huana Karlosa Ferera, bivšeg broja 1, a sada 38. tenisera sveta.
Drugi srpski reket Janko Tipsarević igraće protiv Argentinca Davida Nalbandijana, dok će se Viktor Troicki u prvom kolu sastati sa Špancem Marselom Granoljersom.

Sva tri srpska tenisera su u istom delu kostura, pa je duel Novaka i Viktora moguć u osmini finala, dok bi jednog od njih u polufinalu mogao da čeka Janko.
Ovogodišnji Vimbldon po tradiciji će otvoriti poslednji šampion, pa će na travu prvi izaći Novak Đoković i Huan Karlos Ferero, u ponedeljak u 12.45h.

Đoković (1) vs Ferero - Njih dvojica su se do sada samo dva puta sastajala, poslednjih put 2007 godine. Davne 2005. u Umagu pobedio je Španac 6:4, 6:2, da bi dve godine kasnije na Mastersu u Madridu Đoković bio bolji sa 6:3, 2:6, 6:4. Ferero je sedam godina stariji od Đokovića, profesionalac je od 1998, osvojio je 16 trofeja u karijeri, a 2003. je bio prvi reket sveta. U 2012. odigrao je samo 14 mečeva od kojih je dobio tek 5.

Tipsarević (8) vs Nalbandijan - Oni će na Vimbldonu igrati svoj četvrti duel, a Argentinac je dobio dva od prethodna tri. Prvi put su igrali 2007 kada je Nalbandijan slavio na Australijan openu pošto mu je Tipsarević predao meč u petom setu. Janko je tada imao dva seta prednosi (6:7, 4:6, 7:6, 6:0, 2:1). Druga dva duela odigrali su ove godine. Prvi na Mastersu u Indijan Velsu gde je Argentinac slavio sa 6:3, 3:6, 6:3, dok je u Majamiju Janko bio bolji sa 7:5, 6:3. Nalbandijan je stariji dvegodine od Tipsarevića, profesionalac je od 2000. godine, osvojio je 11 turnira, najbolji plasman bilo mu je 3. mesto 2006, a trenutno je 39. na svetu.

Troicki vs Granoljers - Težak posao u prvoj rundi imače i Viktro. Njemu je rival 12 mesta bolje rangirani Španac sa kojim ima bolji skor. Tri puta su se sastajali, a srpski teniser je dobio dva duela. Dva puta su igrali u Beogradu, prvo je Viktor slavio 2009, a potom Marsel dve godine kasnije. U 2011. odigrali su i poslednji meč, a Troicki je bio bolji na Svetskom kupu u Diseldorfu sa 6:4, 6:4. Granoljers je Viktorov vršnjak, profesionalac je postao 2003. godine i od tada je osvojio tri turnira. Najbolji plasman mu je aktuelni, 22. mesto na ATP listi.

Đoković će, ako pobedi Ferera, u drugoj rundi će igati protiv boljeg iz duela Amerikanca Rajana Herisona i Jen-Hsun Lua sa Kineskog Tajpeha. Potencijalni rivali Troickom su Slovak Martin Klizan i Argentinac Huan Ignasio Čela, a Viktor i Novak mogli bi da se sretnu u osmini finala. Tipsarević bi posle Nalbandijana u drugom kolu moga da igra protiv boljeg iz duela Rajana Svitinga iz SAD-a i Italijana Potita Staraćea.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.