Wimbledon: Wozniacki razočarala

Tamira Paszek
Wimbledon 2012: Austrijska teniserka Tamira Paszek napravila je najveće iznenađenje trećeg dana Wimbledona. U 1. kolu londonskog Grand Slam turnira izbacila je sedmu nositeljicu, Dankinju Caroline Wozniacki.
Da je dobra igračica na travnatoj podlozi Paszek je pokazala prošle sedmice osvajanjem WTA turnira u Eastbourneu, a osjetila je to u srijedu i nekadašnja prva igračica svijeta. Austrijanka je slavila s 5-7, 7-6(4), 6-4 nakon više od tri sata igre.

"Stvarno je užasno kad izgubiš, posebno nakon što ne iskoristiš dvije meč-lopte. No, nisam igrala loše, već je Tamira bila odlična", kazala je Wozniacki.

Još jedna bivša igračica "broj jedan" svjetske ATP liste, Belgijanka Kim Clijsters, nije imala problema u 2. kolu. Lakoćom je svladala Čehinju Andreu Hlavackovu sa 6-3, 6-3. Aktuelna najbolja svjetska teniserka Marija Šarapova povela je sa 7-6(3), 3-1 protiv Cvetane Pironkove prije no što je meč prekinut zbog mraka, dok je treća nositeljica Agnieszka Radwanska s uvjerljivih 6-2, 6-1 bila bolja od Jelene Vesnine koja je kolo ranije izbacila Venus Williams.

U muškom dijelu turnira istaknimo pobjedu trostrukog finalista Wimbledona Andyja Roddicka. Amerikanac je u 1. kolu pobijedio domaćeg predstavnika Jamiea Bakera sa 7-6(1), 6-4, 7-5. Latvijac Ernests Gulbis je u 1. kolu izbacio šestog nositelja Tomaša Berdycha, ali u 2. kolu mu je na put stao 136. igrač svijeta Jerzy Janowicz. Poljak je slavio s 2-6, 6-4, 3-6, 7-6(2), 9-7.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.