Madrid Open: Najava četvrtfinalnih mečeva

Prvo četvrtfinale dana koje če početi u 13:30 igrače se na stadionu Arantxa Sanchez Vicario između T. Berdycha i velikog iznenađenja trečeg kola Brazilca T. Belluccia koji je savladao Murreya u dva seta. Brazilac je uspio uzeti sve tri brejk lopet što je imao protiv Britanca ali i sačuvati sve brejk prilike koje je Murreay imao. U ranijem djelu turnira Bellucci je uspio pobjediti i Španca Verdaska. Berdych i Bellucci sastajali su se dva puta do sada i Berdych je bio uspješniji u oba meča , ovi mečevi održali su se na tvrdoj podlozi, na šljaci nisu igrali ni jedan meč.


U drugom četvrtfinalu dana sastati če se Nadal, koji je do četvrtfinala došao bez borbe jer mu je Argetinac Del Potro predao meč zbog povrede, i Francuz Lodra koji je u trečem kolu savladao  Daniel Gimeno-Traver 1-6, 6-4, 7-6(4) u tri seta. Ovaj meč če se odigrati u 16:00 na centarlnom terenu.


Robin Soderling če u četvrtom četvrtfinalnom meču igrati  protiv Rogera Federera,u predhodnom meču Soderling je savladao Tsnongu sa 2-0 u setovima (7-6,7-5) poslije 2 sata i 13 min igre. Oba tenisera imali su visok procenat prvog servisa od  po 75% ali je Soderling na krajuu drugog seta uspio napraviti jedini brejk u meču sto mu je i donjelo pobjedu. Iako je Federer uspješniji u međusobnim duelima 15-1, Sodeling je uspio pobjediti Federera prošle godine na Roland Garosu. Federer je u trečem kolu  imao nešto lakši posao od Soderlinga , savladavši Belgijanca Melissea sa 2-0.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.