Davis Cup: Hrvati stigli u Japan

Hrvatska Davis Cup reprezentacija stigla je na mjesto okršaja prvog kola Svjetske skupine protiv Japana. U dvorani Bourbon Beans Dome u Mikishiju blizu Kobea novi hrvatski izbornik Željko Krajan poveo je svoje izabranike u prvi trening. Uvjeti su daleko od idealnih, no Krajan se ne žali.

Hrvatska reprezentacija u Kobeu je sada potpuna. Antonio Veić i Lovro Zovko pristigli su u ponedjeljak, a u utorak pridružili su im se Ivan Dodig i Ivo Karlović.

Nedugo nakon što su došli u hotel, odmah su krenuli s treninzima. Najveći problem, osim vremenske razlike i kratkog perioda u kojem je moraju prebroditi, je niska temperatura u dvorani Bourbon Beans Dome. Temperatura je tamo oko deset stupnjeva Celzijusa, unatoč dvadesetak petrolejskih grijalica koje su postavljene oko terena.

U istoj dvorani prošlog tjedna održan je Fed Cup susret između Japana i Slovenije, a prije četiri godine i hrvatska Fed Cup selekcija gostovala je ondje. Tada je temperatura iznosila svega osam stupnjeva.

Izbornik Željko Krajan ne smatra da je to veliki problem.

"Odradili smo u utorak puni dan treninga, nakon što nam se pridružila druga polovica momčadi. Dojmovi su dosta dobri za sada, sve štima. Sve je dobro organizirano. Mislim da i ta hladnoća, na koju su nas pripremali, nije toliko ekstremna. Nadamo se da bi se za vrijeme meča temperatura mogla dići na 12-13 stupnjeva, s desetak na koliko smo trenirali danas."

Dvoboj prvog kola Svjetske skupine između Japana i Hrvatske igra se od petka do nedjelje. Ždrijeb je na rasporedu u četvrtak, a igrat će se na tvrdoj podlozi. Mečevi će započinjati od 13 sati po lokalnom vremenu, što znači od 5 ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.