Fed Cup: Belgija-Srbija 2:2

Bojana Jovanovski
Nakon dva današnja sing meča Srbija i Belgija su ostale u egalu, 2-2. Prvo je Vikmajerova pobjedila Krunićevu sa 2-0 po setovima, da bi Jovanovksa morala spašavat reprezentaciju Srbije od poraza, tako da će peti meč odlučiti pobjednika četvrtfinala FED kupa između Belgije i Srbije. Za to se pobrinula Bojana Jovanovski koja je sigurnom igrom savladala slabije rangiranu Kirsten Flipkens, u dva seta, 6:2, 6:4, a kako stvari stoje biće na terenu i u dubl meču, jer su male šanse da će se Jelena Janković oporaviti i sa Aleksandrom Krunić nastupiti protiv kombinacije T. Hendler/A. van Ujtvank.

Posle poraza Krunićeve Bojani se nametao imperativ pobjede koja bi ostavila Srbiju "u životu". Jovanovska se izborila  sa tom vrstom pritiska i na terenu je djelovala superiorno, posebno u prvom setu. Povela je sa 3:0 i tada već praktično riješila uvodni set u svoju korist. U nastavku, Belgijanka je djelovala konkurentnije, bila je u vođstvu, ali je Bojana pratila u stopu. Ključan je bio deseti gem, kada je Srpkinja na servis Flipkensove uspjela da iskoristi drugu brejk loptu koja joj se ukazala i privede meč kraju.

Svjetska grupa FED kupa, 1. kolo (1/4 finala)

Belgija - Srbija 2:2
Kirsten Flipkens - Jelena Janković 0:2 (5:7, 5:7)
Janina Vikmajer - Bojana Jovanovski 2:0 (6:4, 6:4)
Janina Vikmajer - Aleksandra Krunić 2:0 (6:1, 6:0)
Kirsten Flipkens - Bojana Jovanovski 0:2 (2:6, 4:6)
T. Hendler/A. van Ujtvank - J. Janković/A. Krunić (nedelja)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.