Španija: Nadal utajio porez?

Dok se mnogi vrhunski teniseri odlučuju za život van svoje domovine u mjestima u kojima imaju osim boljih sportskih uslova i pogodnosti oko (ne)plaćanja poreza na osvojeni novac na turnirima, Rafael Nadal je odlučio ostati u svojoj domovini i tamo živjeti i raditi, tj. trošiti svoj novac. Međutim španski mediji prenosi špekulacije kako Nadal možda nije radio sve po zakonu, tj. nije kroz poreze platio novca koliko je trebalo.

Nekoliko španskih medija objavilo je vijest da je Rafael Nadal pod istragom zbog utaje poreza. Prema navodima sajta Primeran i lista El Confidencial drugoplasirani na svjetskoj listi tenisera u periodu od 2005. do 2009. godine osnovao je nekoliko firmi u Baskiji u kojoj postoje izvjesne poreske olakšice zbog razvoja privrede i preduzetništva. Nadalove firme su u četvorogodišnjem periodu platile porez u iznosu od 11.06 miliona eura, što je mnogo manje od navodno prijavljenih 47.37 miliona eura prihoda.

Kako se dalje navodi odgovor od baskijskih vlasti nije mogao da se dobije, ali se zato oglasio portparol španskog tenisera Karlos Kosta.

- Preduzeća u Baskiji su osnivana, ali je porez uredno uplaćivan. Od početka profesionalne karijere Rafa je želio da ostane da živi u Španiji i da dokaže da je odan domovini, na terenu, ali i van njega - objasnio je Kosta.

2 komentara:

  1. U zatvor! Bolje da si otišao u Monako da živiš i delaš...

    OdgovoriIzbriši
  2. Poker sajtovi sa licencom EU može da ponudi oslobođen poreza profit za igrače, kako će biti kada balkan uđe u EU za igrače?

    OdgovoriIzbriši

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.