Čilić - Gasquet Monte Carlo tenis uživo

ATP Monte Carlo 2013 live: U drugom meču sutrašnjeg programa sastaju se hrvatski tenisač Marin  Čilić i Francuz Richard Gasquet. Ovaj meč u direktnom programu pogledajte ovdje od 11:00 časova.
Plasman u treće kolo Čilić je izborio pobjedom nad Andersonom rezultatom 2:0, dok je Gasquet u drugom kolu bio bolji od Paire sa 2:1 u setovima.
M. Čilić trenutno zauzima 11. poziciju na ATP ljestvici. Ima devet titula u profesionalnoj karijeri, a posljednju je osvojio ove sezone na turniru u Zagrebu pobijedivši u finalu Melzera rezultatom 2:0. Osim Zagreba nastupio je i u Chennaiu gdje izgubio meč četvrtfinala od Paire sa 2:1, a na Australian Openu poražen je u trećem kolu od Seppia nakon pet odigranih setova. Lošu igru pokazao je na turniru u Memphisu gdje je kao prvi nositelj teškom mukom izborio četvrtfinale u kojem je poražen od Nishikoria, a u Indian Wellsu bolji od njega bio je Raonić. Na turniru u Miamiu stigao je do četvrtfinala u kojem je Zaustavljen od Murraya.
R. Gasquet zauzima 9. mjesto na ATP ljestvici. Ima devet osvojenih titula od čega dvije iz ove sezone kada je bio najbolji na turniru u Dohi pobijedivši Davydenka rezultatom 2:1, te na turniru u Montpellieru gdje je u finalu slavio protiv Paire. Na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Tsonge sa 3:1, a u Rotterdamu je poražen u drugom kolu od Baghdatisa. Nastupe na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu završio je u četvrtom kolu odnosno polufinalu, a bolji od njega bili su Berdych i Murray. Prošle sezone je uglavnom turnire završavao u trećem ili četvrtom kolu, pa je tako u Sydneyu, Montpellieru, Rotterdamu i Marseilleu zastavljen u četvrtfinalima od Istomina, Kohlschreibera, Davydenka i Del Pora. Na Roland Garrosu i Wimbledonu stigao je četvrtog kola u kojem su bolji od njega bili A. Murray i F. Mayer sa po 3:1, a na turniru u Torontu stigao je do finala u kojem je poražen od Đokovića rezultatom 2:0, dok je u Cincinnatiu izgubio meč prvog kola od Raonića. Masters u Shanghaiu završio je u drugom kolu porazom od Stepaneka sa 2:0, dok je dosta dobar rezultat ostvario u Baselu plasiravši se u polufinale u kojem je bolji od njega bio Del Potro.
Ovo je prvi međusobni susret ove dvojice tenisača, koji su približno u podjednakoj formi, kao i poziciji na ATP ljestvici. Gasquta ćemo proglasiti blagim favoritom u ovom meču zbog nešto boljih rezultata u ovoj sezoni, kao i zbog podrške francuskih navijača koja sigurno može donijeti prevagu u jednom neizvjesnom meču.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.