Najava meča: Raonić - Nieminen uživo tenis

ATP Monte Carlo 2013 live: Meča drugog kola sa Mastersa u Monte Carlu  igraju Kanađanin Miloš Raonića i Finc Jarrko Nieminena. Ovaj meč u direktnom prenos pogledajte ovdje od 11:00 časova.
Raonić je u prvom kolu turnira eliminirao Benneteaua rezultatom 2:0, dok je Nieminen istim rezultatom u setovima bio bolji od Troickog. U do sada odigranim mečevima nije bilo većih iznenađenja osim poraza ove godine ispod prosječnog Simona u meču protiv Aguta.
M. Raonić je 15. igrač na ATP ljestvici i ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri, a jednu iz ove sezone sa turnira u San Joseu gdje je u finalu bio bolji od T. Haasa. Ove sezone nastupio je u Brisbaneu gdje je iznenađujuće poražen u drugom kolu od Dimitrova, a na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je sa 3:0 zaustavljen od Federera. Do još jednog četvrtog kola stigao je na turniru u Indian Wellsu u kojem je ovaj put bolji bio Tsonga rezultatom 2:1, a na turniru u Miamiu predao je meć trećeg kola Querreyu. Prošlogodišnja sezona na šljaci nije bila posebno uspješna za mladog Kanađanina, pa je i na ovom turniru bio poražen već u prvom kolu od Montanesa.
J. Neiminen sa nalazi na 48. mjestu ATP ljestvice. Ima dvije osvojene titule u karijeri od čega je jedna iz prošle sezone kada je u finalu turnira u Sydneyu savladao Benneteaua sa 2:0. Ove sezone nastupio je na turniru u Brisbaneu gdje je predao meč drugog kola Dolgopolovu, a u Sydneyu je poražen u četvrtfinalu od Tomića. U drugom kolu Australian Opena izgubio je meč od Dodiga, a u Montpellieru igrao je polufinale u kojem je bolji od njega bio Gasquet. Dobar rezultat ostvario je i u Rotterdamu gdje stigao do četvrtfinala u kojem je zaustavljen od Del Potra, a u Indian Wellsu i Miamiu stigao je do trećeg kola u kojima je izgubio od Andersona i Tsonge. Prošlogodišnji nastup na Mastersu u Mone Carlu donio mu je drugo kolo u kojem je očekivano poražen od Nadala rezultatom 2:0.
Ova dvojica tenisača su do sada odigrala samo jedan meč i to u Bangkoku prošle sezone, a pobjedu je slavio Nieminen rezultatom (6:3 7:6). Raonić je mnogo bolji na tvrdoj podlozi, iako bi se to moglo reći i za Finca. Međutim , smatramo da Nijeminen ima veće šanse protiv favorizovanog Raonića na zemljanoj podlozi iako ga je uspio dobiti i na tvrdoj podlozi u Bangkoku. Zbog toga očekujemo jedan neizvjestan meč

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.