Šetkić izbačen iz reprezentacije, nakon što je pobjegao u Brazil

Davis Cup: Teniser Aldin Šetkić bit će izbačen iz reprezentacije BiH, najavio je selektor Daver Vranić. Razlog je, tvrdi selektor, simuliranje povrede i ostavljanje reprezentacije BiH na cjedilu u utakmici Dejvis kupa protiv Moldavije.

“Nismo željeli tenzije dok je trajao meč s Moldavcima, ali sada moramo zaštiti ugled reprezentacije. Šetkić je rekao da ne može igrati zbog povrede, a onda je u nedjelju samovoljno napustio reprezentaciju i otišao u Brazil da nastupi na ATP challengeru”, izjavio je Vranić, prenosi portal sport.

Iz stručnog štaba bh. reprezentacije kažu ništa ne bi bilo sporno da je Šetkić objasnio svoje razloge i zamolio za dopuštenje da ode u Brazil. Selektor kaže da očekuje da će Teniski savez BiH sankcionirati Šetkića. On mu, zasigurno, više neće slati pozive.

Treba još spomenuti da je Damir Džumhur, zbog ovog Šetkićevog poteza, igrao sva tri dana. Zbog iscrpljenosti je morao otkazati ATP challenger u turskom Mersinu, gdje je imao mjesto u glavnom žrijebu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.