Monte Carlo: Nadal - Tsonga tenis uživo

ATP Monte Carlo 2013 live: Prvi polufinalni par Mastersa u Monte Carlu su Francuz Jo Wilfred Tsonga i Španac Rafael Nadal. Ovaj meč u direktnom prijenosu pogledajte ovdje od 13:00 časova.
Za plasman u polufinale Tsonga je bio bolji od Wawrinke rezultatom 2:1, dok je Nadal uz dosta muke slavio pobjedu nad Dimitrovim također rezultatom 2:1 u setovima.
J. W. Tsonga se nalazi na 8. mjestu ATP ljestvice. Ima deset osvojenih titula od čega jednu iz ove sezone kada je na turniru u Marseillu pobijedio Berdycha. Sezonu je počeo na Australian Openu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od Federera, da bi nakon toga zabilježio dva loša nastupa na turnirima u Rotterdamu i Dubaiu gdje je eliminiran već nakon prvog kola od strane Sijslinga i Llodre. Nešto bolji rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je igrao još jedno četvrtfinale u kojem je ovaj put bolji od njega bio Đoković, a u Miamiu eliminiran je od Čilića u četvrtom kolu turnira. Prošlosezonski nastup na Wimbledonu bio je dosta uspješan za Tsongu koji je uspio izboriti nastup u polufinalu u kojem je bolji od njega bio Murray sa 3:1 u setovima. Iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu US Opena kada je poražen od Klizana rezultatom 3:1 u setovima, a na turniru u Parisu eliminiran je u četvrtfinalu od Ferrera sa 2:0.
R. Nadal zauzima 5. poziciju na ATP ljestvici i ima 53 osvojena naslova u karijeri, od čega su tri iz ove sezone. Najbolji je bio na turnirima u SaoPaolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.
Ovo je 11. meč ove dvojice tenisača, a u prethodnih deset mečeva Nadal je zabilježio sedam pobjeda dok su tri meča pripala Tsongi. Posljednju pobjedu Španac je izborio prošle sezone na turniru u Miamiu rezultatom (6:2 5:7 6:4), dok je Tsonga posljednji put pobijedio 2011. godine na završnom turniru u Londonu (7:6 4:6 6:3). Od tih deset mečeva samo jedan su odigrali na šljaci i to 2011. godine u okviru Davis Cupa, a bolji je bio Nadal sa (6:0 6:2 6:4) po setovima. Nadal je veliki favorit za plasman u finale, međutim povreda koljena bi mogla uticat na njegovu igru. U meču protiv Dimitrova, Nadal je pokazao dosta nesigurnosti što bi neki kvalitetniji igrač u odnosu na Bugarina sigurno znao kazniti. Bez obzira na ovaj negativan skor, smatramo da je Tsonga dovoljno dobar da namući Nadala i učini meč zanimljivijim!

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.