Nadal: Nisam glavni favorit za titulu u Monacu

ATP Monte Carlo 2013: Osvježen gotovo punih mjesec dana dugom stankom, nakon što je sredinom marta zaključio put do naslova na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu, Rafael Nadal spreman je za mečeve na zemljanim terenima Monte Carla. Masters 1000 turnir u Kneževini je već godinama njegovo dvorište. U Monte Carlu je osam puta zaredom odlazio do kraja, što u povijesti tenisa nije uspjelo nikom drugom na bilo kojem turniru, a ovog tjedna bit će u prilici doći i do devete titule u nizu.

U razgovoru s novinarima na početku tjedna, Nadal je otkrio da ove godine igra bez pritiska s kojim je bio tijekom ranijih sezona, a došao je poslije vježbi jačanja lijeve noge u razdoblju nakon Indian Wellsa, što je bila liječnička preporuka zbog problema s koljenom. No, 26-godišnji Španjolac, trenutno peti na ATP ljestvici, nije želio previše govoriti o koljenu, spominjući da se o tome pričalo već jako puno.

"Odigrao sam četiri fantastična tjedna u Latinskoj Americi i u Indian Wellsu", osvrnuo se Nadal na svoje nastupe poslije oporavka od ozljede i povratka na teren: "Poslije sedam mjeseci, nije lako igrati toliko puno, pa sam se nastojao oporaviti i napraviti sve što sam trebao kako bih bio ovdje."

Bez obzira što je ovo turnir na kojem već godinama pobjeđuje, Španjolac se ne vidi ispred svih ostalih konkurenata za naslov. "Ne mislim da sam glavni favorit za osvajanje turnira, mislim da sam jedan od kandidata", komentirao je: "Možda to nije lako razumijeti zbog prošlih osam godina, ali ne smijem ispustiti iz vida da nije moguće pobjeđivati svake sezone, jednog će dana to prestati."
"Napravit ću najbolje što mogu da se to ne dogodi tek tako, ali ovo je sport, ništa ne traje vječno i to morate prihvatiti", zaključio je Nadal, koji je kao glavne konkurente izdvojio "one za koje će svi koji prate tenis reći da su među favoritima."

Od igrača iz svjetskog vrha, u Kneževini su i Novak Đoković, za kojeg, doduše, nije sigurno kakav će biti s obzirom na nedavnu ozljedu gležnja u Davis Cupu, te Andy Murray, nedavni pobjednik Miamija. Od Top 10 igrača, u lov na pobjede i bodove će i Tomaš Berdych, Juan Martin Del Potro, Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet i Janko Tipsarević, a neće biti Rogera Federera i Davida Ferrera.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.