Toni Nadal: Rafa mora malo izmjeniti svoj stil igre

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, rekao je da je cilj njegovog nećaka posle povrede ostao isti – pobede, ali da mora malo da modifikuje sredstva.


“Naš prvi cilj je da pobeđujemo i to je motivacija za svakoga. Rafa sada mora neke stvari da radi drugačije kako bi to postigao – mora da bude malo agresivniji, da češće izlazi na mrežu i da trči manje. Ali cilj je isti – trofeji”, rekao je Toni Nadala u razgovoru sa Matsom Vilanderom.

Da li je Rafael uvek favorit za osvajanje Rolan Garosa?

“Uvek imam streh od poraza, tako da ne prihvatam ulogu favorita za Rafaela. On je deo grupe kandidata za trofej, uz Đokovića, Del Potra, Ferera, Marija… Nisam siguran za Federera… Nisam siguran da je Rafael baš toliko veliki favorit”.

Dok je trajao oporavak, jeste li ikada pomislili da se Rafael više neće vratiti na teren?

“Jeste, bili smo zabrinuti jer je oporavak bio komplikovan i tekao je sporije nego što smo očekivali, normalno je da smo sumnjali. U nekim trenucima mislili smo da će biti teško da se Rafa vrati na nivo iz prethodnih godina. Ni sada ne znamo hoće li moći da dostigne taj nivo ili će biti malo niže”, kaže Toni Nadal.

Otkad se vratio na teren, Rafael je osvojio turnira u Buenos Ajresu, Akapulku i Indijan Velsu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.