Đoković: U utorak konačna odluka da li igram ili ne

ATP Monte Carlo 2013: Najbolji teniseri planete u ponedeljak na turniru masters serije u Monte Karlu otvaraju uzbudljivu sezonu na šljaci. Roviti Novak pokušaće da svrgne Nadala

NI stanovnici Monaka se više ne sećaju ko je osim Rafaela Nadala osvajao titule u kneževini. Poslednji put su nekog drugog šampiona pozdravili davne 2004, kada se Giljermo Korija, koji je sada uveliko u penziji, popeo na tron. Vladavina kralja šljaka počela je 2005, a Novak Đoković i Endi Marej će ove nedelje na turniru masters serije (2,9 miliona dolara) pokušati da urade ono što nikome osam godina nije pošlo za reketom.

Najbolji srpski teniser prošle sezone nije bio ni blizu pobede u velikom finalu (6:3, 6:1), a ovoga puta će biti uspeh ako dođe do borbe za pehar i odbrani bodove, jer povredu zgloba još nije potpuno zalečio.

- Moj zglob je sve bolje, ali igraću samo pod uslovom da budem 100 odsto spreman. Imam vremena do utorka i zajedno sa mojim timom doneću odluku. U svakom slučaju, da nije u pitanju turnir u gradu u kojem živim sigurno je da ne bih rizikovao - rekao je Đoković na konferenciji za medije, a prenosi "Lekip".
Najbolji teniser sveta je napomenuo i da nastupi u Madridu i Rimu nisu ugroženi, kao ni Rolan Garos.

Organizatori su izašli u susret sugrađaninu, pa je meč drugog kola između prvog nosioca i pobednika meča Mihail Južnji - Danijel Himeno-Trave zakazan tek za sredu. Imaće naš as još tri dana za oporavak, a potom bi trebalo da okuša sreću u kockarskom gradu.

Rulet je godinama zaustavljao žutu lopticu na ime Rafaela Nadala, čak i u sezoni kada je njegov najveći rival blistao na šljaci. Đoković je 2012. vezao titule u Rimu, Madridu i Beogradu, ali prošle sezone nije osvojio nijednu na crvenoj podlozi.

Startni pucanj za nadmetanja na šljaci donosi optimizam zbog činjenice da će Novak imati lakši posao nego Nadal i Marej koji bi mogli da se sastanu u polufinalu, mada mu je Del Potro potencijalni rival već u četvrtfinalu. Rodžer Federer preskače turnir u Kneževini, a vraća se na teren u Madridu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.