Federer i Ferrer ne igraju , Đoković još pod upitnikom

Monte Carlo 2013: Za razliku od prošlih osam godina, David Ferrer ove sezone neće igrati na Masters 1000 turniru na zemljanoj podlozi Monte Carla, koji se održava sljedećeg tjedna. Četvrti tenisač svijeta odustao je od nastupa zbog tjelesnih problema, ne precizirajući o čemu je točno riječ...
David Ferrer, trenutno prvi španjolski reket i četvrti tenisač svijeta, idućeg tjedna neće biti u akciji na Masters 1000 turniru Monte Carlu. Ferrer će propustiti početak europskog dijela sezone na svojoj najdražoj zemljanoj podlozi, a razlog za otkazivanje nastupa je ozljeda ili bolest, bez da je poznato više detalja.
Svjetski broj četiri je putem Twittera izvijestio da ga muče tjelesni problemi, ali nije otkrio o čemu se radi. Ukoliko nije riječ o nečem ozbiljnijem, povratak bi se trebao dogoditi na turniru iz serije 500 u Barceloni, tjedan nakon Monte Carla.
Ferrer je proteklih godina bio redovit na turniru na kojem ga neće biti ove sezone. Od prvog nastupa u 2003., propustio je samo narednu godinu, dok je od 2005. do lani igrao baš svaki puta. Najbolji rezultat ostvario je prije dvije godine, kada je došao do finala i na završnoj prepreci izgubio od Rafaela Nadala.
Inače, u Kneževini neće biti još jedan igrač iz svjetskog vrha, barem po sadašnjem stanju stvari. Roger Federer, trenutno treći na ATP ljestvici, nema u planu nastup u Monte Carlu, a to se može promijeniti još jedino u slučaju da prihvati ponuđenu pozivnicu. Zasad su poznata dva vlasnika wild-carda, Juan Martin Del Potro i Gael Monfils.
No, spomenuta dva problema nisu jedino što muči direktora Željka Franulovića i organizatore turnira. Novak Đoković, svjetski broj jedan, i dalje je pod upitnikom zbog ozljede gležnja zarađene proteklog vikenda u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, na putu do gostujuće pobjede Srbije nad SAD-om.
Dobra je vijest što je liječnički pregled pokazao da ozljeda nije teža, a prvi tenisač svijeta nada se da neće morati odustati od Monte Carla. Konačna odluka bit će donesena ovisno o oporavku u narednim danima.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.