Đoković - Nadal tenis uživo Monte Carlo

ATP Monte Carlo 2013 finale najava meča: U „reprizi“ finala u Monte Carlu iz prethodne sezone gledat ćemo 34. duel između N. Đokovića i R. Nadala. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 14:00 časova.
Ovo je za Španca deveto uzastopno finale, a u prethodnih osam finala zabilježio je isto toliko pobjeda. U polufinalnim susretima Nole je rutinski došao do pobjede nad Fogniniem rezultatom 2:0, a nešto teži posao, posebno u drugom setu , imao je Rafa koji je također u dva seta bio bolji od Tsonge.
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 36 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turniru u Dubaiu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Iz prošle sezone spomenut ćemo još nastup na Wimbledonu koji je završio porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.
R. Nadal zauzima 5. poziciju na ATP ljestvici i ima 53 osvojena naslova u karijeri, od čega su tri iz ove sezone. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.
Nole i Rafa su do sada odigrali 33 meča, a međusobni omjer pobjeda je 19:14 u korist Španca. Prošle godine su igrali finale Australian Opena u kojem je nakon pet setova do pobjede došao srpski tenisač, te finale u Monte Carlu u kojem je bolji bio Španac (6:3 6:1), kao i finale turnira u Rimu u kojem je također bolji bio Nadal (7:5 6:3). Posljednji meč odigrali su prošle sezone u finalu Roland Garrosa u kojem je pobijedio Nadal sa (6:4 6:3 2:6 7:5) po setovima. Od ukupno 14 mečeva koje su igrali na „zemlji“, čak 12 puta je slavio Nadal, dok su Đokoviću pripala samo dva meča od prije dvije sezone. Nadal je već dugi niz favorit na zemljanoj podlozi bez obzira ko bio protivnik. Đoković može igrati rasterećeno, obzirom da nije u ulozi favorita, a tada je i najopasniji. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.