Davis Cup: Bozoljac i Zimunić pobjedili braću Brayan

Davis Cup 2013: Uoči posljednjeg dana četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa najbliže prolasku dalje su reprezentacije Srbije, Češke, Argentine i Kanade. U igri parova najviše su pažnje privukli susreti u SAD-u i Kanadi, gdje je pobjednik bio odlučen rezultatom 15:13 u petom setu...
Subota u Davis Cupu bila je uistinu čudesna. Započeta je trijumfom Kazahstana protiv Češke, čime su domaćini ostali u igri za polufinale. Andrej Golubev i Juri Šukin porazili su Jana Hajeka i Radeka Štepaneka 7:6 (2), 6:4, 6:3 i tako smanjili zaostatak na 2-1. Prvi nedjeljni meč igraju Jevgenij Koroljev i Lukaš Rosol.
Zatim je Argentina u Buenos Airesu povela 2-1 protiv Francuske. Bod su Gaučosima donijeli Horacio Zeballos i David Nalbandian protiv Juliena Benneteaua i Michaela Llodre. Bilo je 3:6, 7:6 (3), 7:5, 6:3. U nedjelju će prvu meč loptu za plasman u polufinale imati Juan Monaco protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.
A onda su za kraj dana ostala dva klasika. Dva maratona okončana identičnim rezultatom u petom, odlučujućem setu.
Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić doveli su Srbiju na korak od konačne pobjede. Iako su ispustili prednost od 2-0 u setovima, uspjeli su ostvariti veličanstvenu pobjedu protiv najboljeg svjetskog para braće Mikea i Boba Bryana (7:6 (5), 7:6 (1), 5:7, 4:6, 15:13. Meč je trajao četiri sata i 23 minute. Na servisu za meč Srbi su anulirali dvije break lopte.
"Tko god da je igrao s Nenadom bio bi autsajder protiv braće Bryan. Pobijedili smo i ne mogu vjerovati. Ovo mi znači mnogo jer mi je ovo najbolji meč u Davis Cupu. Znao sam da ako dam 100 posto svojih mogućnosti da mogu igrati na jako visokom nivou", izjavio je Bozoljac, koji je bio pomalo iznenađujuć izbor za drugog igrača u paru.
Izbornik Bogdan Obradović takvu je odluku pojasnio riječima: "Dosta smo razgovarali i radili analizu svega u našoj momčadi. Već godinama imamo problem da ne možemo Nenadu naći partnera. Uvijek dobije istrošenog i umornog igrača koji je u dobroj formi. Važno je napraviti dobru kombinaciju za njega. Ilija je vrlo ozbiljan i oko sebe ima ozbiljan tim ljudi koji mu pomaže."
Zimonjić je kazao da mu je ovo vjerojatno najveća pobjeda u Davis Cup karijeri, dok Amerikanci i dalje vjeruju da nije sve gotovo.
"Ne smijemo se osjećati potišteno, nema vremena za očajavanje. Moramo Srbima skinuti kapu, odigrali su sjajno, no ponosan sam na svoje momke. Nismo znali mnogo o Iliji, ali sada smo saznali. Bio je fantastičan kada je bilo najpotrebnije", izjavio je izbornik Jim Courier.
Svjetski broj jedan Novak Đoković u nedjelju će imati priliku odvesti Srbiju u polufinale ako pobijedi Sama Querreyja.
Na jedan bod od pobjede su i Kanađani, kojima su Daniel Nestor i Vasek Pospisil donijeli vodstvo porazivši Danielea Braccialija i Fabija Fogninija 6:3, 6:4, 3:6, 3:6, 15:13 poslije četiri sata i 27 minuta igre. I oni su, dakle, prokockali prednost od 2-0 u setovima, ali su na koncu ipak slavili.
Milos Raonic u nedjelju ima meč loptu protiv Andreasa Seppija.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.