Južni umalo iznenadio Đokovića u Monte Carlu

ATP Monte Carlo 2013: “Ulovio” je Mihail Južnji prvog tenisera sveta Novaka Đokovića na spavanju, ali se srpski as na vreme probudio i dobio Rusa u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu sa  2:1 (4:6, 6:1, 6:4) posle dva sata i 17 minuta igre.

Ovo je bio osmi duel Novaka i Mihaila, koji je do sada tri puta uspeo neprijatno da iznenadi srpskoga asa, ali ne i ovog puta na Mastersu u Kneževini. Ruski teniser je dobro namučio fevorizovanog rivala. Bio je Novak na velikim mukama, ali je "preživeo" i imao snage da napravi preokret. Očigledno je povreda zgloba ostavila trag, ali razloga za brigu nema, jer će situacija  sigurno biti bolja kako turnir bude odmicao.

Južnji je posla 22 minuta igre imao dva brejka prednosti i vodio sa 4:0 u prvom setu. U oba servis gema, koja je izgubio, Đoković je imao prednost od 30:0, ali je dozvolio ruskom teniseru da profitira na njegovim greškama, pa je izgubio servis u prvom i trećem gemu (0:3). Prvi gem je osvojio u posle 24 minuta igre (1:4). Probudio se Đoković posle deficita od četiri gema, uspeo da veže isto toliko gemova, ali je bilo kasno, pa je Južnji zasluženo dobio prvi set 6:4 i poveo sa 1:0 posle 44 minuta igre.

Prvi teniser sveta je u drugom delu igre prilikom svakog servis gema ruskog tenisera imao šansu za brejk. Već na startu je Novak mogao da stekne prednosti. Ipak, u drugom gemu nije uspeo da iskoristi dve duple greške ruskog tenisera, koji se spasio i izjednačio rezultat na 1:1. Novu priliku, koja mu se ukazala u četvrtom gemu, Novak nije prokockao, “brejknuo” je Mihaila za 3:1. Potom je srpski as uzeo rivalu još jedan servis (5:1), pa je posle 38 minuta igre na svoj servis stigao do drugog seta i izjednačenja od 1:1.

Dominirao je Đoković u nastavku. Odnos snaga na terenu se nije promenio, Južnji nije imao rešenje za odličnu igru prvog tenisera sveta, čiju je seriju od sedam osvojenih gemova u nizu nekako Miša uspeo da zaustavi i smanji rezultat na 2:1 u trećem setu. Ipak, Južnji je sredinom seta zaigrao mnogo bolje i vratio se u meč. U šestom gemu je brajknuo Đokovića i izjednačio na 3:3. U maratonskom sedmom gemu Novak je prokockao tri šanse da uzvrati istom merom. Ipak, uspeo je da "slomi" Rusa u devetom gemu, kada je poveo sa 5:4, pa je tačku na ovaj težak susret stavio na svoj servis gem.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.