AO2014: Murray - Federer DIREKTAN PRENOS

Australian Open 2014: Roger Federer i Andy Murray čine posljednji četvrtfinalni par na ovogodišnjem izdanju Australian Opena. U osmini finala Murray je rezultatom 3:1 bio bolji od S. Roberta, a Federer je odličnom igrom eliminirao Tsongu bez izgubljenog seta.

MEČ MURRAY - FEDERER SE IGRA U SRIJEDU OD 9:30h UZ PRENOS UŽIVO NA LINKOVIMA OVDJE!

A. Murray je 4. igrač na ATP ljestvici. Ima 28 osvojenih titula u karijeri od čega četiri iz prošle sezone kada je uspio obraniti naslov na turniru u Brisbaneu, a najbolji je bio i u finalu Queen“s Cluba i Miamia. Do četvrte titule došao je na Wimbledonu gdje je u finalu bio bolji od Đokovića. Ove sezone nastupio je na turniru u Dohi gdje je u drugom kolu izgubio od F. Mayera. Na prošlogodišnjem Australian Openu igrao je finale protiv Đokovića u kojem je poražen rezultatom 3:1, a u Indian Wellsu zaustavljen je u četvrtfinalu od Del Potra.

Masters u Monte Carlu završio je porazom od Wawrinke u trećem kolu, a u Madridu je stigao do četvrtfinala u kojem je bolji bio Berdych. Masters u Montrealu završio je u trećem kolu porazom od Gulbisa, a u Cincinnatiu je izborio četvrtfinale u kojem je zaustavljen od Berdycha. Posljednji meč u prošloj sezoni odigrao je u četvrtfinalu US Opena, a bolji od njega bio je Wawrinka rezultatom 3:0.
R. Federer je trenutno 6. igrač na ATP ljestvici i ima 77 osvojenih titula od čega jednu iz prošle sezone sa turnira u Halleu gdje je u finalnom meču bio bolji od Youzhnog. Sezonu je počeo u Brisbaneu gdje je stigao do finala u kojem je poražen od Hewitta. Na prošlogodišnjem Australian Openu izgubio je polufinale od Murraya, a u Rotterdamu je kao branitelj naslova izgubio u četvrtfinalu od Benneteaua rezultatom 2:0. Na turniru u Dubaiu zaustavljen je u polufinalu od Berdycha sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtfinalu Indian Wellsu bolji od njega bio Nadal.

Još jedan razočaravajući rezultat ostvario je u Madridu gdje je kao branitelj naslova zaustavljen u trećem kolu od Nishikoria rezultatom 2:1, dok je u Rimu stigao do finala u kojem je bolji od njega bio Nadal. Nastup na Roland Garrosu završio je u četvrtfinalu porazom od Tsonge rezultatom 3:0, a iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu Wimbledona od Stakhovskog rezultatom 3:1. Nastup u polufinalu turnira u Hamburgu donio mu je još jedan iznenađujući poraz od, tada 114. igrača svijeta, F. Delbonisa rezultatom (6:7 6:7), a na US Openu je stigao samo do četvrtog kola u kojem je poražen od Robreda.
U 20 međusobnih mečeva Švicarac je zabilježio 9  pobjeda, dok je 11 mečeva pripalo Britancu. Posljednji meč odigrali su prošle sezone u polufinalu Australian Opena, a bolji je bio Murray rezultatom (6:4 6:7 6:3 6:7 6:2). Možemo reći da je ovo prvi pravi test za Murraya nakon povratka na teniske terene, a Federer je u meču protiv Tsonge pokazao vrhunsku igru. Oba tenisača u ovom momentu imaju podjednake šanse da slave u ovom meču, pa smo odlučili da tipujemo na veći broj gemova, slično njihovom posljednjem meču iz prošle sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.