Čilić - Simon tenis uživo Australian Open 2014

Australian Open 2014 live: Zanimljiv meč drugog kola Australian Opena trebali bi odigrati Francuz Gilles Simon i Hrvat Marin Čilić. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje sutra u 4 sata iza ponići.

Za plasman u drugo kolo Simon je nakon maratonskog meča bio bolji od Brandsa rezultatom 3:2, dok je Čilić uspio nadoknaditi rezultatski zaostatak od dva seta protiv Granollersa i slaviti pobjedu sa 3:2 u setovima.
G. Simon se trenutno nalazi na 19. mjestu ATP ljestvice. U svojoj karijeri osvojio je deset naslova od čega jedan iz pretprošle sezone sa turnira u Buchurestu. Sezonu je počeo turnirom u Brisbaneu gdje je u drugom kolu neočekivano izgubio od M. Copila sa 2:0. Na prošlogodišnjem Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Murrya, a na turniru u Montpellieru igrao je četvrtfinale i izgubio od Paire. Dobar plasman ostvario je u Rotterdamu gdje se plasirao u polufinale u kojem je poražen od Benneteaua.
Još jedno polufinale dosegao je u Marseillu gdje je izgubio meč od Tsonge, a do još jednog četvrtog kola došao je u Indian Wellsu gdje je izgubio od Andersona rezultatom 2:1. Stepenicu dalje otišao je u Miamiu gdje u četvrtfinalu bolji od njega bio Haas, a razočaravajuće loš rezultat ostvario je u Monte Carlu gdje je ispao već u prvom kolu od Bautista. Turnir u Bucharestu završio je porazom u polufinalu od Rosola, a u Madridu je ispao u trećem kolu još jednim porazom od Murraya rezultatom 2:1. Nastup na Roland Garrosu završio je u četvrtom kolu porazom od Federera nakon pet odigranih setova. Pred kraj sezone zabilježio je nekoliko lošijih rezultata kao što su porazi u prvom kolu turnira u Shanghaiu i Valenciji, a na Mastersu u Parisu ispao je u trećem kolu porazom od Ferrera.
M. Čilić trenutno zauzima 36. poziciju na ATP ljestvici. Ima devet titula u profesionalnoj karijeri, a posljednju je osvojio prošle sezone na turniru u Zagrebu pobijedivši u finalu Melzera rezultatom 2:0. Ove sezone igrao je u Sydneyu gdje je u drugom kolu poražen od Istomina, a u Brisbaneu nije mogao dalje od četvrtfinala u kojem je zaustavljen od Nihikoria. Prošlogodišnji Australian Open završio je u trećem kolu porazom od Seppia nakon pet odigranih setova.
Lošu igru pokazao je na turniru u Memphisu gdje je kao prvi nositelj teškom mukom izborio četvrtfinale u kojem je poražen od Nishikoria, a u Indian Wellsu bolji od njega bio je Raonić. Na turniru u Miamiu stigao je do četvrtfinala u kojem je zaustavljen od Murraya, a u Monte Carlu i Roland Garrosu nije mogao dalje od trećeg kola u kojem su bolji od njega bili Gasquet i Troicki. Dobar nastup imao je u Queen׳s Clubu gdje je u finalu izgubio od Murraya, a na Wimbledonu je uslijedila suspenzija, pa je naredni nastup imao tek u Parisu gdje je u drugom kolu bolji bio Del Potro.
U tri do sada odigrana međusobna meča Francuz je slavio isto toliko pobjeda. Prve susrete imali su 2007. godine na Wimbledonu (3:6 7:5 6:4 4:6 6:3) i Umagu (7:5 2:6 6:3), a treću pobjedu Simon je ostvario godinu dana kasnije, u četvrtfinalu Mastersa u Torontu rezultatom (3:6 6:2 6:3). Kladionice favorizuju Čiliča, što statistički gledano i nema neko opravdanje. Simon ima pozitivan omjer, a hrvatski tenisač ne djeluje samouvjereno na početku sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.