Federer - Hewitt finale Brisbane tenis uživo

ATP Brisbane live:  U finalu 452 tisuće dolara vrijednog turnira u Brisbaneu sukobit će se domaći miljenik Lleyton Hewitt i švicarski maestro Roger Federer.

Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati OVDJE sutra ujutru u 6:30 sati  po našem vremenu.

Finale iz snova za organizatore turnira u Brisbaneu bit će dvoboj dvojice 32-godišnjaka s ukupno 19 Grand Slam naslova (Federer 17, Hewitt 2). Trenutačni omjer je 18-8 u korist Švicarca, a posljednji susret odigrali su 2011. u kvalifikacijama Davis Cupa (pobjeda Federera u četiri seta).

Prvi je završnicu osigurao Lleyton Hewitt, lokalni miljenik i favorit, koji je posljednje finale igrao prošle godine u Newportu, gdje je izgubio od Francuza Mahuta.
Australski veteran, nekada prvi tenisač svijeta, posljednji je turnir osvojio 2010. godine na travi Hallea, i to u finalu pobijedivši upravo Rogera Federera, svog sutrašnjeg protivnika.

Za konačni okršaj u Brisbaneu 32-godišnjak je morao iznenaditi drugog nositelja, Keija Nishikorija, u teškom susretu koji je trajao čak dva i pol sata. Hewitt se za prvo finale na domaćem tlu od 2005. izborio preokrenuvši rezultat koji mu nakon prvog seta nije išao u korist (5:7, 6:4, 6:3).

Federer je, pak, stvorio prednost od jednog seta, no u trinaestoj igri drugog seta zakomplicirao je susret (7-3), dopustivši Jeremyju Chardyju da meč odvede u odlučujući set. Ipak, taj je meč trajao pola sata kraće od prvog polufinala, a Federer je upisao tri break lopte i jedan break, 82 % osvojenog prvog servisa i 59 % drugog, uz 20 ispaljenih aseva

S druge strane, Chardy je imao nešto veći postotak prvog servisa, 84 %, no 49 % drugog, uz četiri asa i samo jednom (neiskorištenom) break prilikom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.