Nadal - Federer tenis uživo Australian Open 2014

Australian Open 2014 live polufinale: Najveći derbi ovogodišnjeg Australian Opena gledat ćemo u drugom polufinalu, a u njemu se sastaju Roger  Federer i Rafael  Nadal. Meč u direktnom prenosu možete pogledati OVDJE u petak ujutru od 9:30 časova.
Plasman u polufinale Federer je izborio odličnom igrom protiv povratnika A. Murraya, koji se samo u trećem setu ozbiljnije suprotstavio Švicarcu, dok je Nadal nakon gubitka prvog seta uspio da napravi preokret i dobije naredna tri, te tako eliminira odličnog G. Dimitrova.
R. Federer je trenutno 6. igrač na ATP ljestvici i ima 77 osvojenih titula od čega jednu iz prošle sezone sa turnira u Halleu gdje je u finalnom meču bio bolji od Youzhnog. Sezonu je počeo u Brisbaneu gdje je stigao do finala u kojem je poražen od Hewitta. Na prošlogodišnjem Australian Openu izgubio je polufinale od Murraya, a u Rotterdamu je kao branitelj naslova izgubio u četvrtfinalu od Benneteaua rezultatom 2:0. Na turniru u Dubaiu zaustavljen je u polufinalu od Berdycha sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtfinalu Indian Wellsu bolji od njega bio Nadal.
Još jedan razočaravajući rezultat ostvario je u Madridu gdje je kao branitelj naslova zaustavljen u trećem kolu od Nishikoria rezultatom 2:1, dok je u Rimu stigao do finala u kojem je bolji od njega bio Nadal. Nastup na Roland Garrosu završio je u četvrtfinalu porazom od Tsonge rezultatom 3:0, a iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu Wimbledona od Stakhovskog rezultatom 3:1. Nastup u polufinalu turnira u Hamburgu donio mu je još jedan iznenađujući poraz od, tada 114. igrača svijeta, F. Delbonisa rezultatom (6:7 6:7), a na US Openu je stigao samo do četvrtog kola u kojem je poražen od Robreda.
R. Nadal zauzima 1. poziciju na ATP ljestvici i ima 61 osvojen naslov u karijeri, od čega deset u prošloj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu, Acapulcu, Indian Wellsu, Barcelona, Madridu, Rimu, Roland Garrosu, Cincinnatiu i US Openu. Ove sezone osvoji je jednu titulu i to na turniru u Dohi gdje je u finalu bio bolji od Monfilsa rezultatom 2:1. Što se tiče ostalih nastupa iz prošle sezoni reći ćemo da je doživio svega šest poraza i to na prvom povratničkom turniru u Vina del Maru od Zeballosa, zatim u finalu Monte Carla od Đokovića, a najveće razočaranje svakako je poraz u prvom kolu Wimbledona od strane Darcisa rezultatom 3:0.
Na turniru u Beijingu izgubio je finale od Đokovića rezultatom (6:3 6:4), a u polufinalu Mastersa u Shanghaiu bolji od njega bio je Del Potro. Masters u Parisu završio je u polufinalu porazom od Ferrera, u finalu završnog turnira u Londonu bolji od njega ponovo je bio Đoković sa 2:0 u setovima.
Međusobni skor ove dvojice tenisača je 22:10 u korist Španca. Prošle sezone su odigrali četiri meča u kojima je Nadaj slavio isto toliko pobjeda. Prvi susret imali su u četvrtfinalu Indian Wellsa (6:4 6:2 ), a u finalu Rima bilo je (6:1 6:3). Nešto bolji otpor Federer je pružio u Cincinnatiu (7:5 4:6 3:6), a u polufinalu Londona Nadal je slavio još jednu sigurnu pobjedu od (7:5 6:3) po setovima.. Španac iza sebe ima sjajnu sezonu, što se ne može reći za Federera koji je uspio osvojiti svega jedan turnir i nanizati nekoliko iznenađujućih poraza.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.