AO2014: Wawrinka u finalu

Australian Open 2014: Švicarski teniser Stanislals Wawrinka obezbjedio je finalni meč prvog gradnslam turnira sezone pobjedom nad češkim teniserom Tomašom Berychom sa 6-3, 6-7, 7-7 i 7-6, nakon tri i pol sata borbe.

Duel Wawrinke i Berdycha obilježili su fenomenalni servisi obojice o čemu svjedoči podatak da je viđen samo jedan brejk u četiri seta! Švicarac je u osmom gemu prvog seta "oduzeo servis" protivnika što mu je bilo dovoljno za početno vodstvo. U naredna tri seta obojica su bila više nego sigurna na svoj početni udarac. Berdych je odservirao 21 as udarac, Wawrinka tri manje, obojica u imala preko 80 posto osvojenih poena posle prvog servisa. U takvim okolnostima malo bolje se snašao Wawrinka, koji je imao više nerava, snage i koncentracije da u tri taj-brejka slomi Čeha i ostvari najveći uspjeh u karijeri.

U finalu će Wawrinka igrati protiv boljeg iz duela Federera i Nadala, koji svoj meč igraju u petak ujutro, od 9:30h uz direktan prenos na live stream linkovima!




Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.