AO2014: Nadal - Dimitrov meč UŽIVO

Australian Open 2014: Rafael Nadal će za mjesto u polufinalu prvog grandslam turnira sezone morati preći prepreku u vidu Grigora Dimitrova. Za plasman u četvrtfinale Nadal je u tri neizvjesna seta pobijedio Nishikoria, dok je Dimitrov rezultatom 3:1 bio bolji od Bautista-Aguta.

MEČ NADAL - DIMITROV SE IGRA U SRIJEDU OD 4:00, UZ DIREKTAN PRENOS NA LINKOVIMA OVDJE!

R. Nadal zauzima 1. poziciju na ATP ljestvici i ima 61 osvojen naslov u karijeri, od čega deset u prošloj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu, Acapulcu, Indian Wellsu, Barcelona, Madridu, Rimu, Roland Garrosu, Cincinnatiu i US Openu. Ove sezone osvoji je jednu titulu i to na turniru u Dohi gdje je u finalu bio bolji od Monfilsa rezultatom 2:1. Što se tiče ostalih nastupa iz prošle sezoni reći ćemo da je doživio svega šest poraza i to na prvom povratničkom turniru u Vina del Maru od Zeballosa, zatim u finalu Monte Carla od Đokovića, a najveće razočaranje svakako je poraz u prvom kolu Wimbledona od strane Darcisa rezultatom 3:0.

Na turniru u Beijingu izgubio je finale od Đokovića rezultatom (6:3 6:4), a u polufinalu Mastersa u Shanghaiu bolji od njega bio je Del Potro. Masters u Parisu završio je u polufinalu porazom od Ferrera, u finalu završnog turnira u Londonu bolji od njega ponovo je bio Đoković sa 2:0 u setovima.

G. Dimitrov je 22. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri uspio je osvojiti jednu ATP titulu i to krajem prethodne sezone kada je u finalu Stockholma pobijedio Ferrera. Ove sezone zabilježio je nastup na turniru u Brisbaneu gdje stigao do drugog kola u kojem je izgubio od Čilića. Prošlogodišnji nastup na Australian Openu završio je već u prvom kolu porazom od Benneteaua, a odličan nastup zabilježio je u Rotterdamu gdje je stigao do polufinala u kojem je izgubio od Del Potra. Do solidnog trećeg kola stigao je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je očekivano poražen od Đokovića i Murraya sa po 2:0 u setovima.

Odličan nastup zabilježio je na turniru u Monte Carlu plasiravši se u četvrtfinale u kojem je osvojio jedan set protiv Nadala, a u Madridu je zaustavljen u trećem kolu od Wawrinke. Nešto lošiji rezultat imao je u Rimu gdje je u drugom kolu izgubio od Gasqueta, a na Roland Garrosu bolji od njega bio je Đoković u trećem kolu. Dosta skromnije rezultate ostvario je na travi, jer u Queen“s Clabu i Wimbledonu nije mogao dalje od drugog kola. Masters u Montrealu završio je u prvom kolu porazom od Granollersa, a u Cincinnatiu je stigao do trećeg kola u kojem je izgubio od Nadala.  Meč od pet setova odigrao je u prvom kolu US Opena u kojem je poražen od Souse.
Međusobni rezultata dvojice tenisača je 3:0 u korist Nadala. Prošle sezone su odigrali dva meča, a Dimitrov je  oba puta uspijevao da osvoji jedan set. U četvrtfinalu Monte Carla je bilo (6:2 2:6 6:4), a u Cincinnatiu (6:2 5:7 6:2). Nema sumnje da je Nadal veliki favorit i sve osim njegove pobjede bilo bi iznenađenje, a u takvim okolnostima Dimitrov može da igra rasterećeno, nema šta da izgubi, a puno toga može da dobije. Zbog toga očekujemo dobar otpor bugarskog tenisača i veći broj gemova.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.