Karlović - Dodig tenis uživo Australian Open 2014

Australian Opne 2014 live: U prvom kolu Australian Opena sastati će se dva Hrvtska tenisera Ivo Karlović i Ivan Dodig. Ovaj meč u direktnom programu možete pogledati ovdje u ponedeljak od 1:00 h poslije ponoći.

Za prvu analizu odabrali smo duel između dvojice hrvatskih predstavnika I. Karlovića i I. Dodiga.
I. Karlović zauzima 75. poziciju na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri osvojio je pet ATP naslova, od čeka jedan iz prethodne sezone sa turnira u Bogoti gdje je u finalu bio bolji od Falle. Ovu sezonu je počeo turnirom u Dohi gdje je u drugom kolu poražen od Brovna rezultatom 2:1, a od rezultata iz prethodne sezone izdvojili smo drugo kolo Indian Wellsa i poraz od Querreya, a na turniru u Newportu je stigao do četvrtfinala u kojem je zaustavljen od Isnera.
Na Mastersima u Montrealu i Cincinnatiu nije uspio izboriti nastup u glavnom ždrijebu turnira, dok je na US Openu došao do drugog kola u kojem je izgubio od Wawrinke. Pred kraj sezone ostvario je dobar plasman na turniru u Moskwi gdje je u polufinalu poražen od Gasqueta, a u drugom kolu Basela bolji od njega bio je Pospisil.
I. Dodig se nalazi na 34. mjestu ATP ljestvice. Ima jednu osvojenu titulu i to od prije tri godine,  kada je bio najbolji na domaćem turniru u Zagrebu, a u finalnom meču savladao je M. Berrera rezultatom 2:0. Prošlu sezonu je počeo u Dohi gdje je poražen već u prvom kolu od Kohlschreibera, a na Australian Openu stigao je do trećeg kola u kojem je zaustavljen od Gasqueta rezultatom 3:1. Mastersi u Indian Wellsu i Miamiu donijeli su mu nastupe u trećem, odnosno drugom kolu, a bolji od njega bili su Federer i Isner sa 2:0 u setovima.
Najbolji rezultat protekle sezone ostvario je u Munichu plasiravši se u polufinale u kojem je izgubio od Haasa, a ovaj njemački veteran bio je neprijelazna prepreka za Dodiga i u drugom kolu  Dusseldorfa. Zapažen nastup ostvario je i na Wimbledonu gdje je pružio odličan otpor Ferreru u četvrtom kolu, a u Atlanti je igrao četvrtfinale u kojem zaustavljen od Hewitta. Nastup na US Openu završio je u trećem kolu očekivanim porazom od Nadala, a u Tokyu je igrao polufinale u kojem je izgubio od Raonića.
U prethodna dva susreta, koliko su odigrala ova dvojica igrača, uspješniji je bio Dodig i zabilježio obje pobjede. Prvi meč odigrali su upravo na Australian Openu 2011. godine kada Dodig slavio rezultatom (6:4 3:6 6:7 6:4 6:4), a neizvjestan meč bio je i onaj iz prošle sezone sa turnira u Zagrebu, gdje je bilo (7:6 6:7 6:3) u korist Dodiga. Prošla sezone se može smatrati dosta uspješnom za Dodiga, kako u mečevima singla tako i u dublu. Kada sagledamo sve rezultate i statistiku, lako je zaključiti da je Dodig favorit u ovom meču i očekujemo njegov prolaz u drugo kolo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.