Raonić - Dimitrov tenis uživo Australian Open 2014

Australina Open 2014 live: U okviru trećeg kola Australain Opena očekuje nas duel između  Miloša Raonića i Grigora Dimitrova. Ovaj meč na programu je večeras u 4:00 h iza ponoći, a u direktnom prenosu možete ga pogledati OVDJE.
Prolaz u treće kolo Raonić je izborio pobjedom nad Hanescuom rezultatom 3:0, dok je Dimitrov, također bez izgubljenog seta, savladao Lu Y.H.
M. Raonić je 11. igrač na ATP ljestvici i ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri, a jednu iz prošle sezone sa turnira u San Joseu gdje je u finalu bio bolji od T. Haasa. Prošle sezone na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je sa 3:0 zaustavljen od Federera. Dosta dobar rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje izborio plasman u četvrto kolo u kojem je sa 2:1 izgubio od Tsonge. Na Mastersu u Monte Carlu zaustavljen je u drugom kolu od Nieminena, a još jedan dobar nastup zabilježio je u Berceloni gdje je izgubio meč polufinala od Nadala.
Nakon toga usljedila su dva loša rezultata na Mastersima u Madridu i Rimu gdje je u drugom, odnosno prvom kolu, eliminiran od Verdasca i Kohlschreibera. Ništa uspješniji nije bio ni na Wimbledonu gdje je pomalo neočekivano izgubio meč drugog kola od Sijslinga, a stepenicu bolji bio je u Washingtonu, gdje  je izborio nastup u trećem kolu u kojem je zaustavljen od Matoševića. Odličan rezultat ostvario je u Montrealu gdje je stigao do finala u kojem je bolji bio Nadal, a nakon toga poražen je u trećem kolu Cincinnatia od Isnera.
G. Dimitrov je 22. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri uspio je osvojiti jednu ATP titulu i to krajem prethodne sezone kada je u finalu Stockholma pobijedio Ferrera. Ove sezone zabilježio je nastup na turniru u Brisbaneu gdje stigao do drugog kola u kojem je izgubio od Čilića. Prošlogodišnji nastup na Australian Openu završio je već u prvom kolu porazom od Benneteaua, a odličan nastup zabilježio je u Rotterdamu gdje je stigao do polufinala u kojem je izgubio od Del Potra. Do solidnog trećeg kola stigao je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je očekivano poražen od Đokovića i Murraya sa po 2:0 u setovima.
Odličan nastup zabilježio je na turniru u Monte Carlu plasiravši se u četvrtfinale u kojem je osvojio jedan set protiv Nadala, a u Madridu je zaustavljen u trećem kolu od Wawrinke. Nešto lošiji rezultat imao je u Rimu gdje je u drugom kolu izgubio od Gasqueta, a na Roland Garrosu bolji od njega bio je Đoković u trećem kolu. Dosta skromnije rezultate ostvario je na travi, jer u Queen“s Clabu i Wimbledonu nije mogao dalje od drugog kola. Masters u Montrealu završio je u prvom kolu porazom od Granollersa, a u Cincinnatiu je stigao do trećeg kola u kojem je izgubio od Nadala.  Meč od pet setova odigrao je u prvom kolu US Opena u kojem je poražen od Souse.
U dva do sada odigrana međusobna meča oba tenisača su zabilježila po jednu pobjedu. Raonić je bio bolji 2011. godine u četvrtfinalu Stockholma, a Dimitrov mu se revanširao početkom prošle sezone na turniru u Brisbaneu kada je slavio pobjedu rezultatom (6:3 6:4).  Iako je međusobni skor izjednačen, Raonića smatramo blagim favoritom zbog izrazito dobrog servisa. Kao primjer navest ćemo da je Kanađanin u prethodna dva kola ispalio 48 „as“ servisa, što je duplo više u odnosu na Dimitrova. Osim toga, ima bolji procent ubačenog prvog servisa, kao i broj osvojenih poena nakon njega.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.