Nadal i Federer sigurno do trećeg kola

Australiano Opne 2014 rezultati drugo kolo: Ekstremni vremenski uvjeti stvarali su probleme organizatorima Australian Opena i danas te je u dosta rastrganom programu do večernjeg dijela programa kompletirano tek pet mečeva u muškoj konkurenciji. Susreti su prvo prekinuti zbog visoke temperature, a zatim se Melbourneu približilo grmljavinsko nevrijeme te je program ponovno prekinut...

Australski tinejdžer Thanasi Kokkinakis igrao je svoj najveći meč u dosadašnjem dijelu seniorske karijere u Rod Laver areni gdje mu je nasuprot stajao prvi igrač svijeta Rafael Nadal. Meč je najavljen kao dvoboj generacija i prilika za Kokkinakisa da se upozna s „velikim dečkima“, a na kraju je očekivanu pobjedu izborio Nadal.
Nadal je ušao ozbiljno u meč i Kokkinakis je tek u drugom setu izgledao koliko-toliko ravnopravan. Ostatak meča je potpuno protekao u Nadalovoj dominaciji koji bez problema prolazi u treće kolo.

Dobar meč je iza Rogera Federera koji je u tri seta završio posao protiv Blaža Kavčiča. Kavčič na ovoj podlozi nije problem za Federera i to se itekako dobro vidjelo u ovom meču gdje je Švicarac posebno u prva dva seta bio uvjerljiv. Tek je treći set za Kavčiča donio više borbe i neizvjesnosti, no dobrim dijelom za to je bio zaslužan i sam Federer koji je u tom razdoblju više griješio i davao više prilika protivniku. U tie-breaku je Slovenac poveo s 3:0, ali do kraja meča je osvojio samo jedan poen i sa 6:2, 6:1, 7:6 se oprostio od Melbournea.

U treće kolo bez izgubljenog seta prošao je Jo-Wilfried Tsonga koji je nadigrao Brazilca Thomaza Belluccija. Zbog ekstremne temperature preko 40 stupnjeva nakon prvog seta uje zatvoren krov i Tsonga je dobio uvjete koji mu najviše odgovaraju. U „dvoranskim“ uvjetima je još lakše izašao na kraj s Brazilcem i u drugom i trećem setu je uz vrlo dobar servis stigao do pobjede.

“Bilo je vrlo važno uzeti prvi set, tada još nismo niti znali da će se krov zatvarati i znao sam da bi igranje više od tri seta na ovoj vrućini bilo veliki problem. Bilo je vrlo vruće, ali ipak nešto lakše nego proteklih dana, možda zato što mi je to bio već drugi meč. Bellucci je bio neugodan protivnik, voli igrati s osnovne linije, a onda je odjednom odlučio vrlo brzo izlaziti na mrežu. Mislim da mi je i ta promjena kod njega pomogla jer to nije njegova igra.“

16. nositelj Australian Opena Kei Nishikori prvi je u muškoj konkurenciji uspio završiti svoj susret. Nishikori je igrao protiv Srbina Dušana Lajovića i odradio posao u tri seta. Kroz prva dva je protiv impresioniranog protivnika projurio da bi u trećem setu bilo problema. Ipak Lajović nije iskoristio servis za set te je kasnije poražen u tie-breaku.

“Bilo je iznimno vruće, toplije nego prvog dana i sigurno će mi pomoći to što sam ranije završio meč. U prva dva seta igrao sam nevjerojatno, međutim on je proigrao u trećem i nije bilo lako. Ipak sam uspio u 13. igri dovršiti posao. Igram dobro, pun sam samopouzdanja i dobro se osjećam. U prvom kolu sam imao težak meč u pet setova, ali sam se vrlo brzo oporavio“, rekao je Nishikori.
Kada se tek pojavio u teniskom svijetu, Donald Young je najavljivan kao nova velika američka nada, ali zasad najave nije ispunio. Međutim Andreas Seppi neće mariti je li ispunio očekivanja ili nije, njega je svladao u pet setova na putu do trećeg kola. U petom setu posebno Seppi je nizao pogreške, s dvostrukim servis pogreškama je i poklonio Youngu servis za meč i nije se kasnije uspio izvući te je Young po prvi put u karijeri uspio proći drugo kolo u Melbourneu.

Australian Open, tenisači, drugo kolo:

Kei Nishikori (Japan, 16) – Dušan Lajović (Srbija) 6:1, 6:1, 7:6(3)

Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 10) – Thomaz Bellucci (Brazil) 7:6(6), 6:4, 6:4

Donald Young (SAD) – Andreas Seppi (Italija, 24) 6:4, 2:6, 6:3, 4:6, 7:5

Roger Federer (Švicarska, 6) – Blaž Kavčič (Slovenija) 6:2, 6:1, 7:6(4)

Rafael Nadal (Španjolska, 1) – Thanasi Kokkinakis (Australija) 6:2, 6:4, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.