- Svestan sam da sam započeo sezonu na najbolji mogući način. Ovo su bila četiri najbolja meseca u mojoj karijeri do sada - rekao je prvi reket Srbije.

Đoković je napomenuo da je još "rano da se razmišlja o napredovanju ka mestu broj jedan na ATP listi".

- Ukoliko budem imao šansu da se borim za mesto broj jedan na ATP listi, neophodno je pre svega, da tokom cele godine igram konstantno dobro - istakao je Đoković.

Dvostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije napomenuo je da je pobjeda nad Nadalom u finalu Majamija ostvario u "jednom od najboljih finala".

Đoković je dodao da je ponosan na "nevjerovatan uspeh" ostvaren protiv "jednog takvog mentalno i fizički jakog asa kakav je Nadal".

- Nadal i Federer su mentalno izuzetno jaki teniseri koji ti tokom meča ne poklanjaju ni jedan poen i do kraja duela stalno podižu nivo igre - precizirao je Đoković.

Srpski teniser je naglasio da se u finalu protiv takvih tenisera kao što su Nadal i Federer "vodi pre svega mentalna bitka".

- Ključ je u samopouzdanju - poručio je Đoković i dodao da je "od malena bio predodređen za tenis".

- Ne želim da budem arogantan, ali od svojih šest - sedam godina sanjam o tome da budem broj jedan na svetu. A ukoliko u tome ne uspem, svejedno ću biti srećan - zaključio je Đoković