ATP Montpellier: Berdych preko Monfilsa do titule

U finalu singla ATP turnira u Montpellieru prvi nositelj Tomaš Berdych bio je bolji od Gael Monfilsa sa 6:2, 4:6, 6:3.
26-godišnjem Čehu to je sedmi pojedinačni naslov u karijeri i tek drugi u dvorani. Onaj prvi osvojio je prije sedam godina također u Francuskoj kada je podigao pobjednički trofej na Masters turniru u Parizu.

Ključan trenutak finala dogodio se u osmom gemu trećeg seta. Pri zaostatku 3:4 Monfils, koji je osvojio Montpellier 2010., je na break lopti odservirao svoju šestu dvostruku pogrešku. Berdych je potom bez problema zapečatio i drugu pobjedu nad Francuzem u isto toliko dvoboja.

Obojica su bili prilično uvjerljivi u igri poslije prvog servisa, no zato se Monfils jako mučio na igri poslije drugog servisa. U tim je trenucima osvojio samo 29% poena (10/35). Uz to, realizirao je samo jednu od pet break prilika, dok je Berdych bio tek nešto uspješniji (3/10).

Berdychu je ovo bio debi u Montpellieru i odmah je otišao do kraja. Bio je slobodan u prvom kolu i onda u četiri odigrana meča eliminirao tri Francuza (prije Monfilsa Serra i Mahut).

Monfilsove muke u finalima i dalje se nastavljaju. Ovo mu je bilo 17. pojedinačno finale i još uvijek ima samo četiri naslova. U prvom tjednu sezone već je izgubio finale Dohe (Tsonga).

I Berdych i Monfils sada se okreću svojim Davis Cup obvezama. Berdych će predvoditi Češku u Ostravi protiv Italije, a Monfils s Francuskom putuje u Vancouver na okršaj protiv Kanade

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.