ATP Montpellier: Monfils i Berdych u finalu

U Montpellieru odigrani su polufinalni mečevi. Finala su izborili Čeh Tomaš Berdych i Francuz , inače branilac titule, Gael Monfils.

Gael Monfils imao je pune ruke posla protiv Gillesa Simona u polufinalu turnira u Montpellieru. Izbavio se iz seta zaostatka pa i od opasnosti meč lopte pri 6:5 u drugom setu, izborivši tie-break koji ga je na kraju doveo do pobjede.

Nakon osvojene trinaeste igre u drugom setu, Monfils je odlučujući set uzeo sa 6:4, dobio priliku obraniti naslov u Montpellieru i produžio u svoje drugo finale ove godine. Uspješan je do same završnice bio i u Dohi.

Berdych nije imao puno problema s eliminacijom Nijemca Kohlschreibera. Čeh je breaknuo protivnika po jednom u oba seta i spasio svih pet break lopti s kojima je bio suočen.

Sedmi i 13. igrač svijeta naći se se u finalu, koje će biti njihov drugi međusobni dvoboj. Berdych je slavio u jedinom dosad odigranom meču protiv Monfilsa (Dubai 2008.). Čehu će to biti prilika za sedmi naslov u karijeri, dok je Francuz u mogućnosti osvojiti peti.

ATP Montpellier, polufinale: Monfils (Francuska, 3) - Simon (Francuska, 2) 4:6, 7:6(4), 6:4, Berdych (Češka, 1) - Kohlschreiber (Njemačka, 7) 6:3, 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.