ATP Zagreb: Lacko preko Baghdatisa do finala

U drugom polufinalnom susretu 97. tenisač svijeta Slovak Lukáš Lacko napravio je iznenađenje svladavši šestog nositelja Marcosa Baghdatisa s 2:0 u setovima izborivši tako svoje prvo finale na nekom ATP turniru u karijeri.

Lacko je krenuo odlučno u susret u bio vrlo precizan u svojim udarcima. U trećem gemu Slovak je prisilio Baghdatisa da pri rezultatu 15:40 plasira backhand u mrežu i poveo je 2:1. Međutim, pobjednik izdanja iz 2007. Baghdatis radi re-break i izjednačuje rezultat na 2:2, a novih obrata nije bilo sve do 5:5. Tada Lacko ponovno lomi Cipranina i potvrđuje prvi set servis-gemom bez izgubljena poena.

Baghdatis se u drugom setu trgnuo i uzeo servis Lacku kod rezultata 2:1 u svoju korist. Potvrdio je break, a potom je Slovak počeo pritiskati Baghdatisa te se vratio na 4:4. Mogao je u idućem gemu prelomiti susret kod 15:40 na Cipraninovu servisu, no 45. tenisač svijeta spasio je svoj servis i set je potom morao biti odlučen u tie-breaku.

Lacko je u 13. igri bio koncentriraniji i poveo 4:2, a prednost poslije nije ispuštao. Meč je zaključio smešom za 7:3 za konačnih 7:5, 7:6 nakon sata i 47 minuta igre. U finalu će Lacko pokušati preokrenuti negativan rekord protiv Južnija koji je u tri dosadašnja susreta triput slavio.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.