ATP Zagreb: Južni u finalu

Prvo polufinale između Michaela Berrera i Mihaila Južnija počelo je nesigurnom igrom na servisu oba tenisača. Ipak, zadržali su svoj početni udarac nakon vodstva 40:30, a potom je Južnij prvi ozbiljnije zaprijetio na servis došavši do izjednačenja i nagovijestio opasnost za Nijemca.

Rus je počeo koristiti raznovrsnija rješenja s osnovne crte, a Berrer je nerijetko znao forsirati izlazak na mrežu i to je Južnij iskoristio. Kod rezultata 4:3 u njegovu korist, treći nositelj nakon drugog izjednačenja lijepom paralelom radi prvi break u susretu koji mu je donio i prvi set iako je Berrer kod servisa za set Južnija također imao priliku za obrat.

Početkom drugog seta činilo se kako je meč riješen. Južnij je prvo osvojio svoj servis bez izgubljenog poena za 1:1, a potom agresivnom igrom s osnovne crte došao do breaka. Međutim, već u idućoj igri Nijemac se vratio u susret ponajviše zahvaljujući nesigurnosti Rusa kojem se ruka "skratila" i sve je češće pogađao mrežu.

Nakon toga oba su igrača imala relativno sigurne servis-gemove, a onda je uslijedio rasplet. Južnij se vratio nivou igre kojim je osvojio prvi set, podigao razinu agresivnosti i od 30:0 na Berrerov servis dobiva četiri poena u nizu za ključni obrat i 5:4. Nakon sat i 28 minuta igre treći nositelj je volejem zaključio susret i prošao u svoje prvo zagrebačko finale i prvo uopće na ATP touru nakon 2010. godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.