Roland Garos: Nadal - Almagro uživo meč

Roland Garros 2012 live: Za jedno od preostala dva mjesta u polufinalu Roland Garrosa igrat će dva španska tenisača Rafael Nadal i Nicolas Almagro. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 16:00 časova.

U prethodnom kolu Nadal je deklasirao Argentinca Monaca prepustivši mu svega dva gema, dok je Almagro u tri seta bio bolji od Tipsarevića.
R. Nadal ima 49 osvojenih naslova u karijeri. Prošle godine osvojio je tri titule i to u Monte Carlu i Barceloni i Roland Garrosu. Ove godine nastupio je na Australain Openu i izgubio finale od Đokovića rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U polufinalu turnira u Indian Wellsu zaustavljen je od svog velikog rivala Federera sa uvjerljivih 2:0 u setovima, dok je u Miamiu predao meč polufinala Murrayu. Nakon toga osvojio je dva turnira za redom i to u Monte Carlu i Barceloni pobijedivši Đokovića i Ferrera, a na turniru u Madridu izgubio je meč trećeg kola od Verdasca. Na posljednjem Mastersu u Rimu bio je Bolji od Đokovića rezultatom 2:0.
N. Almagro je 13. igrač svijeta u ovom trenutku i postavljen je za dvanaestog nositelja turnira. Ima 12 titula u karijeri od čega su dvije iz ove sezone, kada je u finalu turnira u Sao Paolu slavio nad Volandryem rezultatom 2:1, te u finalnom meču turnira u Nici nad B. Bakerom. Na turniru u Buenos Airesu igrao je finale koje je izgubio od sunarodnjaka Ferrera rezultatom 2:1, a na ovogodišnjem Australian Openu izgubio je meč četvrtog kola od Berdycha sa 3:1 u setovima. Vrlo dobru igru pokazao je na turniru u Indian Wellsu gdje je došao do četvrtfinala u kojem je poražen od Đokovića, a većinu turnira na šljaci završio je u trećem kolu i to: Monte Carlo u kojem je poražen od Wawrinke 2:0, istim rezultatom je izgubio meč od Raonića u Barceloni, dok je u Madridu bolji bio Ferrer 2:1 i na posljednjem Mastersu u Rimu eliminiran je od Berdycha sa 2:0.

U dosadašnjih sedam mečeva koliko su odigrali ova dvojica Španaca, Nadal je slavio u svih sedam susreta. Posljednji put igrali su 2010. godine u polufinalu Mastersa u Madridu, gdje je rezultat glasio 4:6 6:2 6:2, a iste godine su igrali u četvrtfinalu Roland Garrosa i bilo 7:6 7:6 6:4 po setovima. Svakako da je Nadal favorit, ne samo ovog meča, nego i cijelog turnira i bilo bi veliko iznenađenje da ne ostvari pobjedu u ovom meču. Obzirom da Almagro igra jako dobro na ovom turniru, ima iza sebe nekoliko odličnih mečeva, očekujemo da malo namuči svog zemljaka na putu ka obrani titule. Almagro je prvi ozbiljniji protivnik Nadalu u dosadašnjem dijelu turnira

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.