Roland Garos: Murray - Ferrer uživo meč

Roland Garros 2012 live: Četvrtfinalni meč Roland Garrosa između Andy Murraya i Davida Ferrera pogledajte u direktbom prenosu ovdje od 16:00 časova.

U četvrtom kolu Ferrer je bio bolji od Granollersa rezultatom 3:0, dok je Murray nadoknadio minus od jednog seta protiv Gasqueta i slavio sa konačnih 3:1.

D. Ferrer je 6. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 14 osvojenih titula od čega su tri iz ove godine kada je bio najbolji na turnirima u Acapulcu, Buenos Airesu i Aucklandu. Osim toga, ove godine nastupio je na Australian Openu gdje je poražen u četvrtfinalu od Đokovića, a u Indian Wellsu izgubio je meč trećeg kola od Istomina. Masters u Miamiu okončao je u četvrtfinalu još jednim porazom od Đokovića, a najlošiji rezultat ove sezone ostvario je u Monte Carlu, gdje je eliminiran već u drugom kolu od Belluccia sa 2:0. Nakon tog lošeg rezultata Ferrrer je stigao do finala turnira u Barceloni gdje je izgubio od Nadala, a turnir u Madridu završio je u četvrtfinalu porazom od Federera rezultatom 2:0. Još jedan poraz od Nadala zabilježio je u polufinalu turnira u Rimu, gdje je izgubio rezultatom 2:0 u setovima.

A. Murray je 4. igrač na ATP list. Ima 22 osvojene titulu u karijeri od čega jednu iz ove sezone pobijedivši u finalu turnira u Brisbaneu Dolgopolova sa 2:0. Pet titula osvojio je prošle sezone kada je slavio na turniru u Queen“s Clubu pobjedom u finalu nad Tsongom, zatim u Cincinnatiu gdje mu je u finalu meč predao Đoković, te Bangkoku, Shanghaiu i Tokyu. Osim u Brisbaneu Marrey je zabilježio odličan nastup na Australian Openu na kojem je nakon pet setova izgubio meč polufinala od Đokovića, a nakon toga igrao je finale turnira u Dubaiu koje je izgubio od Federera. Iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu turnira u Indian Wellsu od Garcie-Lopeza rezultatom 2:0, a u Miamiu izgubio je finale od Đokovića također sa 2:0. Što se tiče sezone na šljaci, Muuray je nastupio u Monte Carlu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Berdycha 2:1, a u Barceloni je, također u četvrtfinalu, zaustavljen od Raonića rezultatom 2:0.

Međusobni rezultat ove dvojice tenisača je 5:4 u korist Britanca. Prošle sezone odigrali su četiri meča od kojih je Murray dobio one na Australian Openu 4:6 7:6 6:1 7:6, Tokyu 6:2 6:3 i Shanghaiu 7:5 6:4, a jedinu pobjedu Ferrer je izborio na završnom turniru u Londonu rezultatom 6:4 7:5. Važno je napomenuti da je Ferrer dobio sva tri dosadašnja meča na šljaci protiv svog današnjeg protivnika. Smatramo kako bi to trebao biti važan pokazatelj kome dati prednost u ovom meču, a i pored te činjenice Ferrer je pokazao visok nivo igre tokom ovog turnira. Treba naglasiti da Murraya muči navodna povreda leđa iako nije uticala na njegove rezultate na ovom turniru.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.