ATP Madrid 2013: Obavljen žrijeb

ATP Madrid 2013 izvučeni parovi :Ždrijeb ATP Masters 1000 turnira u Madridu koji započinje u nedjelju obavljen je sinoć. Na ATP Tour vraća se Roger Federer, a u Madridu nastupit će svi najbolji teniseri osim Juana Martina Del Potra.

U Madridu se ponovno igrati na crvenoj zemlji (prošle godine igralo se na plavoj zemlji, koja je izazvala brojna negodovanja kod igrača), a nagradni fond je € 4,303,867.


Inače, Del Potro je otkazao svoj nastup zbog bolesti te je jedini tenisač iz Topa 20 koji neće zaigrati u Madridu. Vraća se Roger Federer, koji je posljednji put igrao u Indian Wellsu, a u Madridu brani naslov.
Rafael Nadal postavljen je za petog nositelja te se već u četvrtfinalu može susresti s četvrtim nositeljem Davidom Ferrerom. Njih dvojica smješteni su u donji dio ždrijeba, u kojemu se nalazi i drugi nositelj Federer, s kojim se mogu susresti u polufinalu. U gornjem su dijelu ždrijeba prvi nositelj Novak Đoković i trećepostavljeni Andy Murray. Đoković se u četvrtfinalu može susresti s Jo-Wilfriedom Tsongom, a Murray s lanjskim finalistom Tomašom Berdychom.

Đoković bi već u drugom kolu mogao na Grigora Dimitrova, koji je nedavno u Monte Carlu namučio Nadala. Od zanimljivijih parova prvog kola, barem na papiru, izdvojimo: Raonic - Davidenko, Benneteau - Simon, Tipsarević - Monaco, Haas - Seppi, Baghdatis - Robredo i Nishikori - Melzer.
Prvih osmero nositelja slobodno je u prvom kolu.

Cijeli žrijeb možete pogledati ovdje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.